SASKİ, yeni Büyükşehir Yasası ile hizmet sınırlarına dahil olan bir mahallenin daha içmesuyu sorununu çözüme kavuşturuyor. 1 Milyon TL’lik yatırımla Taraklı Yenidoğan Mahallesi’ne 8 kilometrelik içmesuyu hattı inşa ediliyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Taraklı Yenidoğan Mahallesi’nde başlatılan içmesuyu çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Rüstem Keleş, “Yeni Büyükşehir Yasası ile hizmet alanımıza dahil olan ilçelerimizde altyapı çalışmalarımızı süratle sürdürüyoruz. Şu anda şehir genelinde 220 Milyon TL’lik devam eden altyapı çalışmalarımız var. Kanalizasyon ve yağmursuyu çalışmalarının yanı sıra içmesuyu yatırımlarımızda sürüyor. Bu kapsamda Taraklı Yenidoğan Mahallemizin uzun süredir yaşadığı sorunu çözüme kavuşturuyoruz” diye konuştu.

1 Milyon TL’lik Yatırım
Yenidoğan Mahallesi için projelendirilen 8 kilometrelik hattın 1,5 kilometresinin tamamlandığını da açıklamalarına ekleyen Rüstem Keleş, “Mühendislerimiz bölgede gerekli çalışmaları yaptı. Ardından Taraklı ilçe kaynağından Yenidoğan Mahallesi’ne 8 kilometrelik terfi hattı oluşturma kararı aldık ve projemizi hemen başlattık. Yaklaşık 1 Milyon TL’lik yatırımın 1,5 kilometresi tamamlandı. İnşallah kısa süre içerisinde projemizi tamamlayarak bölgede yaşayan vatandaşlarımıza sağlıklı ve temiz içmesuyunu kesintisiz bir şekilde ulaştıracağız” ifadelerini kullandı.