Büyükşehir Belediyespor Karate Takımı sporcularından Fatih Şen, 45. Avrupa Ümit Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonasında ikinci olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesispor Karate takımı sporcularından Fetih Şen, Rusya’nın Soci kentinde yapılan 45. Avrupa Ümit Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonasında ilk kez boy gösterdiği Avrupa Şampiyonasında ikinci olarak ve gümüş madalyayı almaya hak kazandı.

Şampiyona serüveni
Dünya üçüncüsü unvanıyla tatamiye çıkan Fatih Şen, Gürcistanlı rakibi Anri Bitskinashvili’yi 4-1 mağlup ederek çeyrek finale adını yazdırdı. Ardından yarı finalde Karadağlı rakibi Nikola Maloviç ile yaptığı mücadeleden 8-0’lık bir skor ile galip gelen Şen, final maçında Fransız rakibi ile 0-0 berabere kaldı. Hakemlerin kararıyla maçı 4-1 kaybeden milli sporcu gümüş madalyanın sahibi oldu.

Milli gurur
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Orhan Bayraktar, “Sporcularımızın göstermiş olduğu bu başarı bizleri oldukça mutlu ediyor. Son olarak Avrupa Şampiyonasında ikincilik elde eden ve bizlere milli gurur yaşatan Fatih Şen kardeşime çok teşekkür ediyor, başarılarını devamını diliyorum” dedi.