AFA’nın yıkılarak yerine şehrin ilk Kongre Merkezi’nin inşa edileceği projede gelinen son aşamayı açıklayan Başkan Toçoğlu, “Yol haritamızı belirledik. Nisan ayının başında projeyi kamuoyuyla paylaşacağız. Merkezimizde uluslararası standartlara uygun en az bin kişi kapasiteli salon ve 500 kişilik diğer bir salon bulunacak. Ayrıca ana salonlar dışında daha az kapasiteli 4 çalıştay salonu da Kongre Merkezimizde yer alacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, kısa süre önce şehre müjdesini verdikleri Kongre Merkezi Projesi’nde gelinen son noktayı açıkladı. Merkezin projesinin Nisan ayının ilk haftası ile birlikte hazır olacağını açıklayan Toçoğlu, yeni merkezde en az bin kişi kapasiteli geniş bir salon, 500 kişilik diğer bir salon ve daha az kapasiteye sahip 4 çalıştay salonu olacağını söyledi.

Projeye Ünlü Mimar
Toçoğlu, “Bilindiği üzere Ahmet Faik Abasıyanık Kültür Merkezi’nin (AFA) Büyükşehir Belediyemize devir işlemleri tamamlanmıştı. Kısa süre önce de çalışma ile ilgili tarafımıza ayrıntılı bir sunum yapıldı. Yol haritamızı belirledik. Nisan ayının başında projeyi kamuoyuyla paylaşacağız. Merkezimizde uluslararası standartlara uygun en az bin kişi kapasiteli salon ve 500 kişilik diğer bir salon bulunacak. Ayrıca ana salonlar dışında daha az kapasiteli 4 çalıştay salonu da Kongre Merkezimizde yer alacak” diye konuştu.

Bin Kişilik Salon
Proje ayrıntılarına da değinen Toçoğlu, “Uluslararası standartlara uygun, en az bin kişi kapasiteli salonu olan bir merkez inşa edeceğimizi duyurmuştuk. Bu ana salonun yanı sıra projemizde daha az kapasiteli 4 çalıştay salonu da yer alacak. Sergi salonları, cep sinema ve diğer alanların bulunduğu örnek bir Kongre Merkezi’ni şehrimize kazandıracağız. Şehrin ilk Kongre Merkezi hem estetik açıdan hem de mimari açıdan hemşerilerimizin büyük beğenisini kazanacak” dedi.

Hedef Şehre En Uygun Proje
Yerel Seçimler öncesinde vermiş oldukları bir sözü daha yerine getirmekten ayrıca memnun olduklarını söyleyen Başkan Zeki Toçoğlu, açıklamalarını şu şekilde sonlandırdı; “Kongre Merkezi Projesi için yurtiçi ve dışında benzer çalışmaları inceledik. Daha önce de kamuoyuyla paylaşmıştık: şehre en uygun kongre merkezi inşa etmek için yola çıkmış bulunuyoruz. Bu alanda daha birçok yatırımı hayata geçirmiştik. Kongre Merkezi de birçok açıdan kullanılabilecek olması vesileyle şehrin en önemli projeleri arasında yerini alacak. Sakarya’ya hayırlı olsun.”