Büyükşehir Belediyesi SGM’de Engelsiz Hobi Atölyeleri için kayıtlar 25 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Okuma-yazma, görsel sanatlar, bağlama, koro, halk dansları, annelere dikiş, takı tasarım, geri dönüşüm, ekoloji, çini atölyesi, ahşap boyama, seramik atölyesi, filografi ve hazeran atölyelerinden oluşan 14 branştaki eğitimler için ilk ders zili 2 Ekim Pazartesi günü çalacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi Engelsiz Hobi Atölyelerinde yeni dönem kayıtları 25 Eylül Pazartesi günü başlıyor. 14 farklı branşta eğitimlerin yer alacağı atölye programında ayrıca ailelere yönelik de çalışmalar gerçekleştirilecek. Atölye eğitimleri ise 2 Ekim Pazartesi günü başlayacak. Özel gereksinimli bireyler kurslara kayıt işlemlerini aileleriyle birlikte Sosyal Gelişim Merkezi’nde tamamlayabilecek.

14 farklı atölye
Özel gereksinimli bireylerin sosyal hayata tutunmalarına destek olan, günlük yaşantılarında büyük destek sağlayan engelsiz hobi atölyeleri, bu yıl geniş branş yelpazesiyle de dikkat çekiyor. Bu dönem okuma-yazma, görsel sanatlar, bağlama, koro, halk dansları, annelere dikiş, takı tasarım, geri dönüşüm, ekoloji, çini atölyesi, ahşap boyama, seramik atölyesi, filografi ve hazeran atölyeleri yer alacak. Engelsiz bireyler atölyelerde hem öğrenecek hem de yeteneklerini keşfedecek. Engelsiz Hobi Atölyelerine ilişkin ayrıntılı bilgiye ise 444 40 54 (3737) numarasından ulaşılabilecek.

2 Ekim’de dersler başlıyor
Konuyla ilgili Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “SGM çatısı altında özel gereksinimli bireylere yönelik gerçekleştirdiğimiz Engelsiz Hobi Atölyelerinde yeni döneme başlıyoruz. Kayıtlarımız 25 Eylül Pazartesi günü itibariyle başlayacak ve dönem boyunca devam edecek. İlk dersimiz ise 2 Ekim Pazartesi günü gerçekleştirilecek. 14 farklı branşta alanında uzman eğitimci ve sosyal destek uzmanlarımızla özel gereksinimli bireylere ve ailelerine en iyi şekilde hizmet sunacağız” denildi.