Büyükşehir Belediyesi’nin engellilere yönelik yürüttüğü “Engelsiz Aile Buluşması” programının Geyve bölümünde kahvaltıda bir araya gelen engelsiz yürekler ve aileleri, keyifli bir gün geçirerek uzman sosyologlarla bire bir görüşme yaptı.

Büyükşehir Belediyesi, engellilere yönelik büyük bir hassasiyetle çalışarak yeni programlar ve uygulamalar üretiyor. Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından engellilerin toplumdaki yerini güçlendirmeye ve onların sosyalleşmesine yönelik başlattığı “Engelsiz Aile Buluşması” programı, bu çalışmaların en önemli örneklerinden bir tanesi oldu. Vatandaşlardan büyük bir memnuniyet kazanan program bu hafta Geyve’de gerçekleştirildi.

Engeller aşılıyor
Yöresel Ürünler Üretim Tesisi Restoranı’nda bir araya gelen engelsiz yürekler ve aileleri burada birlikte keyifli bir kahvaltı yaptı. Sohbet eden, geleceğe yönelik en güzel planlarını paylaşan engelsiz bireyler ve aileleri, Büyükşehir’in uzman ekipleriyle bire bir görüştü. Sorunlarını sosyologlara anlatan engelsiz bireyler, Büyükşehirle tüm engelleri aşıyor ve toplum içinde daha güçlü bir yer ediniyor.

“Her zaman yanınızdayız”
Özel çocuklar, bu programlar sayesinde günlük hayatında yaşadıkları psikoljik süreçleri en hızlı şekilde aşıyor, manevi açıdan en büyük desteği Büyükşehir’den görüyor. Engelsiz Hizmetler Şube Müdürlüğü ekipleri, program sonunda günü hatıra fotoğrafıyla ölümsüzleştirerek engelsiz bireylere “Her zaman yanınızdayız” mesajını paylaştı.

“Sizler için 7/24 göre başında…”
Büyükşehir’den yapılan açıklamada, “Engelsiz yüreklerin her alanda, her noktada yanındayız ve olmaya devam edeceğiz. Onların günlük hayata kanalize olması, toplum içindeki yerini her zaman güçlendirmesi ve sosyalleşmesi için birçok farklı birimimizle sahada 7/24 çalışıyor ve bu konuya büyük bir özen gösteriyoruz. Geyve’deki keyifli buluşmamızda da ortaya çok güzel manzaralar çıktı. Yeni programlarımızda görüşmek üzere” denildi.