Hızlı Erişim;

Haberler   Neredeyim:  Ana Sayfa / Haberler / Kültür ve Sanat

Doğa Yürüyüşleri Yeniden Başlıyor

Resmin Büyüğünü Görmek İçin Tıklayınız

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz sene de gerçekleştirilen doğa yürüyüşleri yeniden başlıyor. Doğaseverler bu sefer 8 hafta boyunca hem spor yapacak, hem de Sakarya’nın doğal güzelliklerinin tadını çıkartacak. Doğa yürüyüşleri bu dönem; Beşiktaş Deresi, Dikmen Tepe, Çiğdem Yaylası, Taraklı Orman Gözetleme Kulesi, Sülüklü Göl, Karagöl-Acelle Yaylası, Keremali Çamlıca Gölü ve Soğucak Şelalesi’nde gerçekleştirilecek.

Resmin Büyüğünü Görmek İçin Tıklayınız

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’ndan yürüyüşlerle ilgili yapılan açıklamada, yürüyüşler için kayıtların internetten yapılacağı belirtildi. Yürüyüşlere katılacak olanlar, her parkur için www.sakarya.bel.tr adresinden kayıt yaptıracak. Her parkurun kayıtları ise ilgi haftanın içerisinde yaptırılacak. Örneğin 9 Ekim’deki parkur için bir hafta öncesinden, 16 Ekim’deki yürüyüş için yine bir hafta öncesinden kayıtlar alınacak. Doğa yürüyüşleri için detaylı bilgi almak isteyenler 241 20 02 no’lu telefonu arayabilirler. Doğa yürüyüşlerinin 8 haftalık programı ise şöyle:

- Beşiktaş Deresi (9 Ekim)
- Dikmen Tepe (16 Ekim)
- Çiğdem Yaylası (23 Ekim)
- Taraklı Orman Gözetleme (30 Ekim)
- Sülüklü Göl (13 Kasım)
- Karagöl-Acelle (20 Kasım)
- Keremali Çamlıca Gölü (27 Kasım)
- Soğucak Şelalesi (4 Aralık)

Trekking nedir?
Trekking, doğada yapılan yürüyüşlere genel olarak verilen isimdir. Trekking, doğada bir noktadan diğer bir noktaya varmak amaçlı yapılan, genelde hafif tempolu sportif yürüyüşlerdir.

Trekking özel bir yetenek gerektirmez. Yediden yetmişe sağlıklı olan herkes yapabilir.Genelde temiz hava almak, spor yapmak, sağlığımızı korumak, fotoğraflamak, keşfetmek, anlamaya çalışmak, doğa ile iç içe yaşamayı öğrenmek gibi türlü sebeplerle doğada yürüyüşler yaparız.

Trekking ya da doğa yürüyüşleri insana doğayı ve kendini keşfettiren, tanıtan ve öğreten bir eğiticidir. Doğa yürüyüşleri işte bu ihtiyaçlarımızı karşılamak için en güzel adımları sağlar bize.

Bugün Trekking, şehrin stresinden kurtulmak isteyenlerin, hafta sonu günübirlik şehre yakın parkurlarda profesyonel rehber eşliğinde gerçekleştirdikleri bir spor durumundadır.İnsanın sağlığını korumak, kendine olan güvenini kaybetmemek, doğaya olan sevgisini artırmak için uzun seneler zevkle yapacağı yegâne spordur. Araştırmalar düzenli, tempolu ve devamlı bir yürüyüş yaşantısının önce fizyolojik ve akabinde psikolojik değerinin olduğunu kesin olarak göstermektedir.

Sakarya Büyükşehir Belediyesinin düzenlemiş olduğu Doğa Yürüyüşlerine,
- Katılım ücretsizdir.
- 18 yaşını tamamlamış, sağlık problemi olmayan (tansiyon, kalp, ortopedik sorun) tüm halkımıza açık bir etkinliktir.
- Seçeceğiniz parkurların teknik bilgilerini (km olarak uzunluğu, yükseklik, kapalı alan) açısından değerlendirerek kayıt yaptırınız.
- Yürüyüşler esnasında katılımcı grubun kondisyon ve fiziksel durumuna, meteorolojik şartlara göre parkur uzunluğunun belirlenmesi ve güzergah değişikliğinin yapılması doğa yürüyüşü rehberlerinin inisiyatifindedir.
- Meteorolojik şartlara göre parkur sıralamalarında ve parkurlarda değişiklik yapılabilir.

Katılımcılar için gerekli malzemeler
- Bileği saran altı tırtıklı bot
- Yedek t-shirt, yedek atlet
- Hava koşullarına göre, su ve soğuk geçirmeyen dış katman giysisi (Yağmurluk, Polar v.s),