Hızlı Erişim;

+ tüm haberler

Haberler   Neredeyim:  Ana Sayfa / Haberler / Kültür ve Sanat

Doğa Yürüyüşleri Yeniden Başlıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Doğa Yürüyüşleri yeniden başlıyor. Doğaseverler 8 hafta boyunca hem spor yapacak hem de Sakarya'nın doğal güzelliklerinin tadına varacak. Doğa yürüyüşleri bu dönem; Beşiktaş Deresi, Sülüklü Göl, Maden Deresi, Karagöl, Poyrazlar Kömürlük Köyü, Soğucak Yaylası, Taraklı Orman Gözetleme Kulesi ve Akçay’a yapılacak. Yürüyüşe katılmak isteyenler kayıtlarını internet aracılığıyla Büyükşehir Belediyesi’nin www.sakarya.bel.tr adresinden yaptıracaklar.

Resmin Büyüğünü Görmek İçin Tıklayınız

Yürüyüşler için ilk kayıtlar 11 Nisan Pazartesi günü alınacak. Her parkurun kayıtları bir hafta öncesinden internet üzerinden yaptırılacak. Doğa yürüyüşleri Pazar günleri yapılacak ve her yürüyüşe 200 kişi katılacak. Doğa yürüyüşleri ile ilgili detaylı bilgi almak isteyenler Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın 44 44 054 (Dahili:3434) no’lu telefonunu arayabilirler. Doğa yürüyüşlerinin programı şöyle;

17 Nisan 2011 Pazar - Beşiktaş Deresi

24 Nisan 2011 Pazar - Sülüklü Göl

Mayıs 2011 Pazar - Maden Deresi

08 Mayıs 2011 Pazar - Karagöl

15 Mayıs 2011 Pazar - Poyrazlar Kömürlük Köyü

22 Mayıs 2011 Pazar - Soğucak Yaylası

29 Mayıs 2011 Pazar - Taraklı Orman Gözetleme Kulesi

05 Haziran 2011 Pazar - Akçay

Trekking nedir?
Trekking, doğada yapılan yürüyüşlere genel olarak verilen isimdir. Trekking, doğada bir noktadan diğer bir noktaya varmak amaçlı yapılan, genelde hafif tempolu sportif yürüyüşlerdir.

Trekking özel bir yetenek gerektirmez. Yediden yetmişe sağlıklı olan herkes yapabilir.Genelde temiz hava almak, spor yapmak, sağlığımızı korumak, fotoğraflamak, keşfetmek, anlamaya çalışmak, doğa ile iç içe yaşamayı öğrenmek gibi türlü sebeplerle doğada yürüyüşler yaparız.

Trekking ya da doğa yürüyüşleri insana doğayı ve kendini keşfettiren, tanıtan ve öğreten bir eğiticidir. Doğa yürüyüşleri işte bu ihtiyaçlarımızı karşılamak için en güzel adımları sağlar bize.

Bugün Trekking, şehrin stresinden kurtulmak isteyenlerin, hafta sonu günübirlik şehre yakın parkurlarda profesyonel rehber eşliğinde gerçekleştirdikleri bir spor durumundadır.İnsanın sağlığını korumak, kendine olan güvenini kaybetmemek, doğaya olan sevgisini artırmak için uzun seneler zevkle yapacağı yegâne spordur. Araştırmalar düzenli, tempolu ve devamlı bir yürüyüş yaşantısının önce fizyolojik ve akabinde psikolojik değerinin olduğunu kesin olarak göstermektedir.

Sakarya Büyükşehir Belediyesinin düzenlemiş olduğu Doğa Yürüyüşlerine,
- Katılım ücretsizdir.
- 18 yaşını tamamlamış, sağlık problemi olmayan (tansiyon, kalp, ortopedik sorun) tüm halkımıza açık bir etkinliktir.
- Seçeceğiniz parkurların teknik bilgilerini (km olarak uzunluğu, yükseklik, kapalı alan) açısından değerlendirerek kayıt yaptırınız.
- Yürüyüşler esnasında katılımcı grubun kondisyon ve fiziksel durumuna, meteorolojik şartlara göre parkur uzunluğunun belirlenmesi ve güzergah değişikliğinin yapılması doğa yürüyüşü rehberlerinin inisiyatifindedir.
- Meteorolojik şartlara göre parkur sıralamalarında ve parkurlarda değişiklik yapılabilir.

Katılımcılar için gerekli malzemeler
- Bileği saran altı tırtıklı bot
- Yedek t-shirt, yedek atlet
- Hava koşullarına göre, su ve soğuk geçirmeyen dış katman giysisi (Yağmurluk, Polar v.s),
- Yedek Ayakkabı, -Yedek çorap,
- Yedek su, şekerleme,
- Tüm malzemeler için sırt çantası

Not: Yukarıdaki malzemeleri mutlaka yanınız da bulundurunuz.

Bu haber 9698 defa incelenmiştir. Eklenme: 07-04-2011 Perşembe 14:23

Neredeyim:  Ana Sayfa / Haberler / Kültür ve Sanat

geri dön

yukarı çık

tüm haberler

ana sayfaya git
  Habere Gelen Yorumlar Habere Yorum Bırak
  Büyükşehirin düzenlediği gezileri bizlerde doğa severler olarak yürekten destekliyoruz. SaDOST (Sapanca Doğa Sporları Topluluğu) olarak bizler de yılın 12 ayı Sakarya ve Kocaeli çevresinde treking ve kamp etkinliği düzenlemekteyiz. İlgilenen tüm doğa severleri Facebook sayfamıza bekleriz.

Taner Bayındır, 05/10/2011

Bu gezilere bide biz katılabilsek çok memnun olacazda bir türlü olmuyor. Başvurular hep dolu nedense...

Nuket Aydın, 11/05/2011

Bugün düzenlemiş olduğunuz Maden Deresi Gezi Etkinliği tek kelime ile muhteşemdi. Havanın güzel olması, görevlilerin alâkası, organizasyonun profesyonelce yapılmış olması, aldığımız keyfi artırdı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim..