Büyükşehir Belediyesi Mayıs Meclis Toplantısı ikinci birleşimi gerçekleştirildi. Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, Büyükşehir Belediyesi 2021 mali yılı kesin hesabı kabul edildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mayıs Meclis Toplantısı’nın 2. birleşimi gerçekleştirildi. Sosyal Gelişim Merkezi Konferans Salonu’nda Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen maddeler karara bağlandı.

Kesin hesap kabul edildi
55. madde kapsamında daha önce incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, Büyükşehir Belediyesi 2021 mali yılı kesin hesabının incelenerek Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği, Taşınır Mal Yönetmeliği olmak üzere mali iş ve işlemlerin yürürlükteki mevzuata uygun bir şekilde yürütüldüğü belirlendi. Bu kapsamda madde 1 çekimser olmak üzere oy birliğiyle kabul edildi.

Ek bütçelere meclis onayı
Büyükşehir Belediyesi 2022 Mali yılı bütçesine ek ödenek konulmasını kapsayan maddenin de yer aldığı 3 gündem maddesi de karara bağlandı. 56, 57 ve 58. maddeler oy birliğiyle kabul edildi. Toplantıda bir sonraki meclisin 13 Haziran Pazartesi günü toplanması kararı alındı.