Zabıtadan Önemli Uyarı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Yusuf Türkhan, Zabıta Daire Başkanlığı olarak yasal olmayan trafik parklanmalarıyla ilgili yürüttüklerin çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yusuf Türkhan,“Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı olarak bir süredir yasal olmayan parklanmayla ilgili çalışma yürütüyoruz. Maalesef usulsüz parklanmalara karşı yürüttüğümüz mücadele çerçevesinde bazı vatandaşlarımız cezalı duruma düşmektedirler. Bu nedenle vatandaşlarımızın kurallara uymalarını rica ediyoruz. Vatandaşlarımız cezalı duruma düşmemeleri için özellikle yayaların kullandıkları alanlara, yaya kaldırımlarına park yapılmaması gerekiyor. Araç sahibi vatandaşlarımız uygun yerlere araçlarını park etsinler. Usulsüz parklanma, hem trafik akışını olumsuz etkiliyor hem de yayaların güvenliğini tehdit ediyor. Bu konuda herkes sorumlu davranmalı” dedi. Bu durumla çok karşılaştıklarını sözlerine ekleyen Yusuf Türkhan, “Zabıta ekiplerimiz her zaman denetimdeler. En sık karşılaştıkları durumların birisi uygunsuz parklanma. O yüzden vatandaşlarımızdan daha dikkatli olmalarını istiyoruz. Araç sahiplerinin kurallar uymasını rica ediyoruz” diye konuştu. Yusuf Türkhan, denetimlerin bundan sonra da aralısız devam edeceğini söyledi.