Zabıta'dan Çocuklara Eğitim

25 okul, 3250 öğrenci
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, kanun ve yönetmeliklerin kendisine verdiği yetki ve yüklediği sorumluluklar doğrultusunda, Sakarya’da esenlik, huzur ve düzenin sağlanması hedefiyle yaptığı çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Zabıta Dairesi Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak, Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisindeki 25 okulda toplam 3250 öğrenciye bilgilendirme seminerleri düzenliyor. Verilen seminerler hakkında açıklamalarda bulunan Zabıta Dairesi Başkanı Yusuf Türkan, “Seminerler ile geleceğin büyükleri olan çocuklarımızın Zabıta Dairesi’nin çalışmaları ve görevleri hakkında bilgilenmesine, hemşerilik bilincinin oluşturulmasına ve zabıta ile kaynaşmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bugüne kadar 6 okulda 750 öğrenciye, Genel zabıta, Çevre Zabıta, Tüketici Hakları ve Trafik Zabıta konularında bilgilendirme seminerleri verdik. 17 Mayıs Perşembe gününe kadar 25 okulda toplam 3250 öğrenciye bilgilendirme seminerlerini vermeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.