Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Narmina Mustafayeva’yı ağırlayan Başkan Ekrem Yüce, “İnsanın hayal ettiği tüm güzellikleri bulduğu eşsiz bir coğrafyaya sahip olan şehrimizi her geçen gün daha mükemmel hale getirmek için gündüz gece demeden çalışıyoruz. Misafirlerimizi tüm bu güzellikleri keşfetmeleri ve tanımaları için şehrimize davet ediyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Narmina Mustafayeva’yı makamında ağırladı. Çok değerli ziyaretleri için Başkonsolos Mustafayeva’ya teşekkürlerini ileten Başkan Yüce, Sakarya’ya dair önemli bilgileri de aktardı. SASKİ Genel Müdürü Yiğit Turan, Genel Sekreter Yardımcıları Ziya Cevherli, Bedrullah Erçin ve Ali Oktar, Büyükşehir ve Saski bürokratları, basın mensupları katıldı.

Sakarya Türkiye’de eşsiz bir konumda
İzzetin, bereketin, kardeşliğin, dostluğun, kültürün, tarımın, sanayinin ve turizmin merkezi Sakarya’ya tekrar hoş geldiniz diyerek sözlerine başlayan Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya, Türkiye’de bulunan iller arasında farkındalıkları barındıran bir şehirdir. Şehrimiz 1 milyonu aşkın nüfusuyla, coğrafi konumu ve karakteristik yapısıyla ülkemizin en güzel şehirlerinden bir tanesidir. Şehrimiz aynı zamanda çok sayıda etnik kökenden oluşan sosyal yapısıyla da kültürün farklı renklerini içerisinde barındıran eşsiz bir mozaiktir. İnsanın hayal ettiği tüm güzellikleri bulduğu eşsiz bir coğrafyaya sahip olan şehrimizi her geçen gün daha mükemmel hale getirmek için gündüz gece demeden çalışıyoruz. Misafirlerimizi tüm bu güzellikleri keşfetmeleri ve tanımaları için şehrimize davet ediyoruz” dedi.

İki ülke kardeş
Nazik ziyaretleri ve hoş karşılamaları için Başkan Yüce’ye teşekkür eden Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Narmina Mustafayeva, “Bizleri Sakarya’da misafir ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Şehriniz o kadar güzel ki buraya adım attığımız gibi direk huzur bulduk. Bizleri çok güzel bir şekilde karşıladınız. Sizlerin de dediği gibi Azerbaycan ve Türkiye arasında gelişen her şey çok iyi bir şekilde ilerliyor. Bizler biriz; dinimiz, dilimiz, örflerimiz aynı. Bizlerin bu minvalde yükselmesi gerçekten içimizi aydınlatıyor. Tekrardan dile getirmek istiyorum ki burada bulunduğumuz için çok mutluyum” dedi.