Büyükşehir Belediyesi Koronavirüs salgını için alınan önlem ve tedbirler kapsamında şehrin muhtelif noktalarında gerekli yerlere 91 adet tıbbi atık kutusu yerleştirildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Sıfır Atık Yönetimi ve Deniz Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Koronavirüs önlem ve tedbirleri kapsamında; Büyükşehir Belediyesi idari binalarına 35 adet, 16 ilçeye ait Belediye ve Kaymakamlık binalarına 32 adet, Valilik binasına 12 adet, Adliye Binasına 5 adet ve Kredi Yurtlar Kurumu’na 7 adet olmak üzere toplamda 91 adet Tıbbi Atık Kutusu yerleştirdi.

Eldiven ve Meskeler Tıbbi Atık Kutularına atılmalı
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Tek kullanımlık maske ve eldiven atıklarının ayrı toplanması için şehrin muhtelif noktalarına Tıbbi Atık Kutuları yerleştirdik. Koronavirüs salgını nedeniyle maske ve eldiven atıklarının tıbbi atık kutularına atılması konusunda vatandaşlarımızdan duyarlı olmasını rica ediyoruz” ifadelerine yer verildi.