Büyükşehir Belediyesi, Çark Caddesi’nde başlattığı dönüşüm çalışmalarında sıcak asfalt hazırlıklarına başladı. Yenilenen altyapı ve kaldırımların ardından bin metrelik güzergâhta 2 bin 750 ton sıcak asfalt kullanılacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi şehrin muhtelif noktalarında gerçekleştirdiği dönüşüm çalışmalarına Çark Caddesi’nde devam ediyor. Donatım Park yanında bulunan yüzme havuzu ile Çark Caddesi kavşağı arasında başlayan asfalt söküm çalışmaları, Serdivan istikametinde Sanayi Caddesi kavşağına kadar uzanacak. 14 metre genişliğe bin metre uzunluğa sahip güzergâh söküm çalışmalarının ardından atılacak asfalt ile modern bir görünüme kavuşacak.

Yenileme ve dönüşüm çalışmaları devam edecek
Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Daha önce altyapı ve kaldırım çalışmalarını tamamladığımız güzergâhta sıra asfalt yenileme işlemine geldi. Bu kapsamda Donatım Park Kapalı Yüzme Havuzunun önünden başlayıp Çark Caddesi boyunca ilerleyerek Sanayi Caddesi Kavşağı’nda son bulacak olan çalışma alanında ekiplerimiz asfalt söküm işlemlerine başladı. Yapılan asfalt söküm işleminin ardından bin metrelik güzergâhta toplam 2 bin 750 ton sıcak asfaltın serim işlemi gerçekleştirilecek. Planlanan program dâhilinde şehrin çeşitli noktalarından yenileme ve dönüşüm çalışmalarımız devam edecek” ifadelerine yer verildi.