Büyükşehir Şubat Kültür Sanat Etkinlikleri ‘Dünya Bir Gelindir’ kitabının söyleşi ve imza parogramıyla devam etti. Genç, “Hatıralarımızdan yola çıkarak yazdığımız eserler, bizler için çok önemli olmalıdır. Kalp gözümüzü açarak hatıralar biriktiririz. Hatırayı gerçekten iliklerimize kadar yaşamımız gerekiyor. Biz dâhil herkes bir hikâye içinde. Önemli olan o kalp gözümüzün ne kadar iyi görebildiğidir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Şubat Kültür Sanat Etkinlikleri Yazar Mehmet Sabri Genç’in ‘Dünya Bir Gelindir’ kitabının söyleşi ve imza günü ile devam etti. Serdivan Şehit Mehmet Öztürk Kız Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen programa çok sayıda öğrenci katıldı. Program sonunda Yazar Genç öğrencilerin kitaplarını imzaladı.

İnsan ve hatıra
Yazar Mehmet Sabri Genç, “Yazmak, bir konu belirleyip o konu hakkında araştırma yapmak değildir. Bana göre yazmak; onu hissetmek, onu yaşamak ve tüm bedenimizce sarmaktır. İnsan dediğimiz varlık hatıra sahibi kişilerdir. Hatıralarımızdan yola çıkarak yazdığımız eserler, bizler için çok önemli olmalıdır. Kalp gözümüzü açarak hatıralar biriktiririz. Hatırayı gerçekten iliklerimize kadar yaşamımız gerekiyor. Biz dâhil olmak üzere herkes bir hikâyenin içinde. Önemli olan kalp gözümüzün ne kadar iyi görebildiğidir” sözlerine yer verdi.

Ayna olmalı
Açıklamalarına devam eden Genç, “Gerçek edebiyat eserlerinin derinlerinde insan sevgisinden ve merhametinden bahseder. Dünya Edebiyatından eserlerin çoğunda bunu bulma şansınız çok yüksektir. Bizim varlık sebebimiz farklı kültürden insanların bize ayna tutmasıdır. Her yazar birbirine ışık olup ayna tutarsa gelişim o zaman sağlanır. Bir günümüz diğer bir güne benzememelidir” ifadelerinde bulundu.