Yenikent Şehir Ormanında yapımı tamamlanan Yaşayarak Öğrenme Macera Parkı’nda görev alacak uzmanlara yönelik eğitim çalışmalarının başladığını belirten Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Haziran ayı içerisinde açılışını gerçekleştireceğimiz merkezimiz şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, sosyal hizmet alanında örnek projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Yenikent Şehir Ormanı’nda inşa edilen “Yaşayarak Öğrenme Macera Parkı” hizmete alınıyor. Hazırlanan parkurlarda güven duvarı, tırmanma kulesi, ağaç yolu, çoklu yürüme parkuru, dev merdiven ve ağaç basamak bulunuyor. Ayrıca Macera Park bünyesinde inşa edilen kapalı alanda öğrencilerin motivasyonlarını arttırıcı kurslar verilecek.

Eğitici eğitimleri başladı
Yaşayarak Öğrenme Macera Parkı ile ilgili açıklamalarda bulunan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin kendilerine olan güvenleri arttıracak, eğitici bir park hazırladık. Yenikent Şehir Ormanı’ndaki merkezimizin inşaatı tamamlandı. Şuanda eğitici kurslarımızı başlatmış durumdayız. Almanya’dan ülkemize gelen alanında uzman eğitici Jörg Kommirtz eğiticilerimize bir hafta boyunca kurs verecek” diye konuştu.

Haziran’da açılıyor
Sakarya’ya kazandırılan Macera Parkı içerisinde farklı aktivitelerinde yer alacağını sözlerine ekleyen ve kısa süre içerisinde açılışın yapılacağı müjdesini veren Yüce “Alanında uzman eğiticilerimizin görev yapacağı Macera Parkurumuzda güvenlik önemleri en üst düzeyde. Son teknoloji ekipmanlar ile çocuklarımız ve gençlerimiz güvenli bir şekilde aktivitelere katılacak. Ayrıca kapalı eğitim alanımızda çocuklarımızın kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak; müzik, güzel sanatlar, fotoğrafçılık, el sanatları ve sağlık kursu gibi eğitimler düzenleyeceğiz. Projenin hayata geçirilmesinde çok önemli destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Haziran ayı içerisinde açılışını gerçekleştireceğimiz Yaşayarak Öğrenme Macera Parkı’nın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ