Uzun Yaşamın Reçetesini Verdi

Tohum, biyolojik ve ekonomik silaha dönüştü
Yaşadığımız bozulmalar hakkında da bilgiler veren İbrahim Saraçoğlu, teknolojinin yararları kadar zararları da olduğunu söyledi. Saraçoğlu, “Bir zamanlar teknolojiye koşan insan, son yıllarda teknolojiden kaçıyor. Bunun yanında tohum, biyolojik ve ekonomik silaha dönüşmüş durumda. İnsanoğlu hızla doğayı kendisine karşı savaşan düşman haline dönüştürüyor. Doğanın ekolojik, kimyasal, biyolojik ve mikrobiyolojik dengesi bozuldu. Allah doğayı süs olsun diye yaratmadı. Doğa bir denge, nizam, kural ve düzen üzerine kuruldu. Fakat bin yılda oluşanı bir günde tüketir olduk. Üzerimize gelen güneş ışığı bile değişti. En az 5000 çeşit kanserojen kimyasallar ve türevleri var. Seyrek duyulan hastalıklarda artış oldu. Bütün bunları tartışmalıyız. Hep birlikte önlem almalıyız” dedi.

Kültürümüzü unutturmaya çalışıyorlar
‘Bize kültürümüzü unutturmaya çalışıyorlar, yaşandığımız sıkıntıların başında bu geliyor” diyen İbrahim Saraçoğlu, “Bakın çocuklara ilkokulda yontma taş devri, cilalı taş devri anlatılıyor. Bu fevkalade yanlış bir durum. Çocuklara bu yalan yanlış bilgiler anlatılacağına doğa tanıtılmalıdır. Avrupa’ya gidin bakın. Bir çocuk bitkilerin özellikleriyle birlikte isimlerini kolaylıkla sayabilir. Biz de ise maalesef üniversite öğrencilerimiz bile bitkileri tanıyor. Bunu acilen düzeltmeliyiz. Unutulan kültürümüzü yeniden hatırlamalı ve yaşamalıyız. Kaybolan değerlerimizi yeniden elde etmeliyiz” diye konuştu.

Doğaya geri dönmeliyiz
Günümüzde gıda terörü uygulandığını da belirten Saraçoğlu, doğaya dönmek için toplumsal bir hareketin gerekli olduğunu söyledi. Sahip olduğumuz toprakların kıymetini de bilmemiz gerektiğini de belirten İbrahim Saraçoğlu, “Anadolu toprakları tüm ürünleri bir markadır. Anadolu doğal tohum gen bankasıdır” dedi. Prof. Saraçoğlu, programın sonunda salonu dolduran katılımcıların da sorularını cevapladı. Programın sonunda Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fevzi Kılıç, verdiği bilgilerden dolayı plaket ve çiçek takdim etti.