“Ülkemizin ve Avrupa’nın en iyi tesisine sahibiz”

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Ömer Önder’in canlı olarak Ülke TV’de sunumunu gerçekleştirdiği Spor ve spor programına video-konferans yöntemiyle ile katıldı. Dünya Dağ Bisikletinin Sakarya’da gerçekleşeceğini açıklayan Başkan Ekrem Yüce, bisiklet dostu şehir olma yolunda da düzenli bir şekilde ilerlediklerini dile getirdi.

Gece gündüz savaş veriyoruz

Koronavirüs için şehirde yürütülen çalışmaları açıklayan Başkan Ekrem Yüce, “Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bütün bakanlıklar bütün belediyeler bütün kamu kurum ve kuruluşları ciddi manada önlem almıştır. Şehrimizde olan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu tür felaketlerde yapılması gereken çok şey var. Olayın başladığı gün itibariyle kriz masası kurduk. Biz ilk günden itibaren bir pandemi kurulu oluşturduk ve bize düşen görevleri harfiyen yerine getirmek için seferber olduk. Kriz masası sayesinde Çözüm Masamıza gelen şikâyetleri geri çevirmeyerek yerine getirmeye gayret gösterdik. Sakarya Koronavirüs kapsamında hiçbir zaman mağdur edilmedi. Bu sayede ekiplerimiz 7/24 anlayışıyla gece gündüz bir savaş vermektedir” dedi.

Bisiklet dostu şehir

Sakarya’yı 3 ana başlıkla değerlendirebileceklerini söyleyen Başkan Yüce, “Tarım, sanayi ve spor konusunda gelişme trendini yakalamış bulunmaktayız. Sakarya, spor konusunda 24 branşta faaliyet gösteriyor. Ülkemizin ilk Bisiklet Dünya Şampiyonası Cumhurbaşkanlığı himayelerinde belediyemiz bünyesinde gerçekleşecek. Cumhurbaşkanımızın katılımıyla 22-25 Ekim tarihlerinde düzenlenecek şampiyonaya, 150 ülkeden 500 sporcuyu şehrimizde ağırlayacağız. Bisiklet Vadimiz ülkemizde tek, Avrupa’da ise en modern ve kapsamlı tesis olma özelliğine sahip. Bisiklet dostu şehir ünvanı ile Sakarya’mız dünyanın bisiklet merkezlerinden biri haline gelecektir” dedi.