Sporun şehri Sakarya’da Türkiye’nin en prestijli otomobil sporu yarışı Petlas Türkiye Off-Road Şampiyonası bu hafta sonu start alacak. Otomobil sporu tutkunları Büyükşehir Spor Ada Tesisleri’nde ve belirli güzergâhlarda nefes kesen heyecana ortak olacak. Şampiyonanın lansmanında konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Otomobil tutkunu olan ve adrenalini seven herkesi dünyanın kapısını Sakarya’ya açacak yeni tesisimize bu heyecana ortak olmaya bekliyorum” dedi.

Sakarya, ev sahipliği yaptığı organizasyonla Türkiye’nin en büyük spor şehri olma iddiasını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi bisiklet, futbol, hentbol ve amatör sporlarda attığı güçlü adımlardan sonra bu kez otomobil sporları konusunda ilklere imza atıyor. Karaköy bölgesinde başlattığı yeni drag pisti ve dev tesis, ilk büyük müsabakasını ağırlıyor. Büyükşehir’in girişimleriyle 2021 Petlas Türkiye Off-Road Şampiyonası 9 Eylül’de başlıyor. Organizasyonla ilgili lansman programı Başkan Ekrem Yüce öncülüğünde gerçekleştirildi. Programa Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, 54 Otomobil Sporları Kulübü üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Sakarya heyecana ortak olacak
Burada yarışla ilgili bilgi veren Yüce 70 araç, 70 pilot ve 4 takımın katılım sağlayacağı dev yarışın büyük bir heyecana sahne olacağını ifade etti. Başkan Yüce, ayrıca ciddi bir aşama kaydedilen 260 dönüm arazi üzerine 850 metre drag pisti, 12 bin metrekare karting, süpermoto ile drift alanı olan ve 2 kilometrelik off-road ile motokros pistinin yanı sıra sosyal tesis ve tribün alanlarının yer aldığı Spor Ada Tesisleri’nde yapılacak olan bu yarışın sadece bir başlangıç olduğunu belirtti. Dev organizasyon 9 Eylül Cuma günü antrenmanlarla başlayacak, 11 ve 12 Eylül’de iki farklı ayak yarışıyla son bulacak. Sakarya’da yaşayan otomobil tutkunu binlerce sporsever yarışları Karaköy ile Kömürlük etaplarında hazırlanan alanlarda an be an takip edecek. Başkan Yüce, tüm Sakarya’yı alana bu heyecana ortak olmaya davet etti.

Genç, aktif ve sportif bir şehir: Sakarya
Başkan Yüce, şehirlerin ruhunu anlamak ve dünyaya anlatmak için sporu önemsediklerini belirterek, “İnsanlar gibi şehirlerinde ruhu vardır. Sakarya’mız genç, aktif ve sportif bir şehir. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak Sakarya’da sporun gelişmesi ve yayılması adına her türlü desteği ve imkânı hemşerilerimize sunmaktan gurur duyuyoruz. Her zaman sporun ve sporcunun yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Dediğimiz gibi Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak sportif çalışmaları çok önemsiyoruz. Bizler biliyoruz ki sağlıklı bir toplum için spor olmazsa olmazlardandır. Spor yapanlar, hayatlarını bir disiplin içerisinde yaşarlar. Gerek bireysel gerek takım sporları fark etmeksizin sporun temelinde yatan bir ahlak bilinci vardır. Bu sebeple spor faaliyetlerini çok önemsiyor gerek ulusal gerek uluslararası arenada gerçekleştirilen şampiyonaların şehrimizde düzenlenmesinden gurur ve mutluluk duyuyoruz.  Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde 27 branşta 5000 sporcu ile ulusal ve uluslararası müsabakalarda şehrimizi temsil ediyoruz” diye konuştu.

“Sakarya gurur duyacağı sporcular yetiştirdi”
Sakarya’nın dünyanın tanıdığı sporcuları yetiştirdiğine dikkat çeken Yüce, Büyükşehir’in yaptığı çalışmalardan bahsederken, “Sakarya pek çok spora ve başarılı sporcuya ev sahipliği yapan, ülkemizin en güzel şehirlerinden bir tanesidir. Neredeyse her spor dalında şampiyonumuz, temsilcilerimiz var. Hepinizin bildiği Dünya Şampiyonu Sn. Vekilimiz Kenan Sofuoğlu Sakaryalı, onun izinden yürüyen kardeşimiz Toprak Razgatlıoğlu da Sakaryalı. Yine milli okçumuz, olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz Sakaryalı.  Bilardo konusunda bir otorite olan Dünya şampiyonu Semih Saygıner Sakaryalı. İsimleri saymakla bitiremeyiz. Malumunuz geçen haftalarda çok önemli bir şampiyonaya ev sahipliği yaptık. Avrupa’nın en modern ve donanımlı tesisi olan Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde Bike FEST kapsamında MTB Eliminatör Dünya Kupası gerçekleştirildi.” dedi.

“Sakarya’nın kapılarını dünyaya açıyoruz”
Yüce, Büyükşehir’in yapacağı yeni tesisindeki bu organizasyonun tüm sporseverleri bir araya getireceğini ifade ederek, Sakarya’mıza kazandırdığımız Spor Ada Otomobil ve Motor Sporları tesisimiz tam 260 dönüm arazi üzerinde 850 metre drag pisti, 12 bin metrekare karting, süpermoto ve drift pisti, 2000m uzunluğunda Off-road ve motokros pisti, servis alanları, tribünler ve sosyal tesis ile; motor ve otomobil sporları konusunda ülkemizin en modern tesisi. Bizlerin yerel düzeyde yapacağı bu tip altyapı tesisleri, parkurlar, spor salonları sayesinde Türk sporu kazanacak, ülkemiz kazanacak ve Sakarya’mız kazanacaktır. Bu tesisler ve organizasyonlar sayesinde kapılarımızı tüm dünyaya sonuna kadar açıyoruz. Binlerce sporcu, sporsever ve turisti şehrimizde ağırlıyoruz. Hatta buradan hareketle geliştirdiğimiz ‘Sakarya sizin eviniz dünyayı misafir ederiz!’ şeklinde bir sloganımız bile var. Spor Ada Otomobil ve Motor Sporları tesisimizde bu hafta sonu gerçekleşecek yarışlara tüm Sakarya’yı ve otomobil sporunu sevenleri bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Spor şehrine yakışır bir organizasyon
Spor Müdürü Nevzat İnanç, "Sakarya'da spor faaliyetlerinin güçlendirilmesinde katkısı olan başkanımız Ekrem Yüce'ye teşekkür ediyoruz. Geçmişten bu yana Sakarya sporun hep merkezinde yer aldı. Bu organizasyonun da Sakarya'mızda yapılması prestij anlamında, spor şehri unvanı olan şehrimize yakışacaktır. Güzel, dostça bir yarış olmasını dilerim" ifadelerini kullandı. 54 Otomobil Sporları Kulübü Başkanı Bilal Bakan, "Sakarya'yı uluslararası spor arenasında temsil eden kulübümüzle 2021 Petlas Türkiye Off-Road Şampiyonası'na başlıyoruz. Bu başarının gerçekleşmesinde bizi destekleyen başkanımız Ekrem Yüce'ye teşekkür ediyoruz. Şampiyonanın 5. ayak yarışlarını hep birlikte heyecan içinde tamamlayacağız" dedi.

Şampiyona programı:

9 Eylül Cuma
Seremonik start (Kent Meydanı - Spor Ada Tesisleri Karaköy) / 13:30

10 Eylül Cumartesi
1. Ayak Yarışı - Kömürlük Köyü 09:00
 Ayak Finişi - Kömürlük Köyü 19:45

11 Eylül Pazar
2. Ayak Yarışı - Spor Ada Tesisleri (Karaköy) / 10:55
2. Ayak Finişi - Spor Ada Tesisleri 16:30
Ödül Töreni - Spor Ada Tesisleri 18:00