Trafiğe Köklü Çözüm GeliyorTrafiğe Köklü Çözüm GeliyorTrafiğe Köklü Çözü

Bulvara kavşak yapılıyor
İlk olarak bulvar üzerinde kurulacak yeni kavşakla ilgili bilgiler veren Fatih Turan, “Yeni trafik sirkülasyon planında Kudüs Caddesi’ndeki trafik bulvardan 1. Geçit’e doğru akacak. Bunun paralelindeki Gar Binası’nın diğer tarafında Milli Egemenlik Caddesi’nde ise 1. Geçit’ten Bulvara doğru trafik akacak. Bu akış yönünün değişiminden sonra Yeni Camii Kavşağı’nda trafiğin sıkışmaması için bulvarın bu iki caddenin hizasına gelen yerde büyük bir ada şeklinde bir dönüş kavşağı yapacağız. Buna göre Milli Egemenlik Caddesi’nden gelen trafik Büyükşehir Belediyesi yönüne, AKM yönüne, Gümrükönü tarafına gidebilecek. Aynı şekilde Yeni Camii üzerinden gelip şehrin Batısı’na gidecek olan trafikte Kudüs Caddesi’nden devam etmesi için bulvarın üzerinde yırtıklı bir kavşak teşkil ediyoruz. Bu kesimde yaya sirkülasyonunun fazla olmasından dolayı yayaların da güvenli geçişlerini sağlamak adına sinyalizasyon sistemi ile yaya geçişlerini de güvenli hale getireceğiz” dedi.  

Yeşil dalga sistemi ile çalışacak
Sinyalizasyon sistemi hakkında da bilgiler veren Fatih Turan, “Yeni Camii Kavşağı’ndaki sinyalizasyon, Milli Egemenlik Caddesi’nin başındaki sinyalizasyon, Kudüs Caddesi’nin başındaki sinyalizasyon ve Gümrükönü’ndeki sinyalizasyon birbirleri ile senkronize olacak. Yeşil dalga sistemi ile çalışacak” diye konuştu. Fatih Turan, bazı yolların da trafiğe kapatılacağını belirterek, “Bu kavşaklar açıldıktan sonra Kültür Dairesi Başkanlığımızın hemen yanındaki kavşağı ise trafiğe kapatıyoruz. Orayı AKM’nin önüne doğru uzatacağız ve bulvarla bütünleşmiş olacak” diye konuştu. 

Güzergahlarda değişiklik yapılacak
Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Turan gerçekleştirilecek diğer çalışmalar hakkında da bilgiler verdi. Fatih Turan şunları söyledi: “Bu çalışmalardan sonra 1. geçitte ve 2. geçitte kavşak düzenlemesi olacak. Orhan Camii Meydan Projesi kapsamında da aynı şekilde Karaağaç Bulvarı ile bulvarın bağlantısını Ağa Camii’nin önünden Gümrükönü’ne kadar akış planları değişiyor. Bu konu ile ilgili bütün tedbirlerimizi aldık”.