“Toplum sağlığı için tüm imkânlarımızı kullanıyoruz”

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Haber Global Canlı Yayın programına katıldı. AKOM’da gerçekleştirilen canlı yayında Sakarya’da alınan Koronavirüs önlemleri hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Ekrem Yüce, “Özveri ile çalışarak Sakarya için her şeyin en iyisini yapmaya gayret gösteriyoruz” dedi.

Sakarya için çalışıyoruz
Sakarya için her daim görevde olduklarını dile getiren Başkan Ekrem Yüce, “Şu ana kadar şehrimizde gerçekleştirdiğimiz her çalışma vatandaşlarımızın sağlığını önemli ölçüde etkilemiştir. Kurmuş olduğumuz kriz masası ile vatandaşlarımızın anlık olarak ihtiyaçlarını karşılayabilmekteyiz. Bizlere düşen görev ne ise yapmak için gayret içinde olduk. Sakarya’mızda şu ana kadar 3 milyon maske dağıttık ve hedefimiz 10 milyon maske dağıtmak. Sakarya Koronavirüs kapsamında hiçbir zaman mağdur edilmedi. Bu sayede ekiplerimiz 7/24 anlayışıyla gece gündüz bir savaş vermektedir” dedi.

Esnafımızın yanındayız
Başkan Ekrem Yüce, “Dezenfekten ve maskenin yanı sıra çalışan esnaflarımızın da yanında olarak onlara destek sağladık. Devletimizin yaptığı yardımların yanı sıra Büyükşehir olarak esnaflarımıza yönelik ekonomik destek paketi oluşturduk ve kamuoyuna açıkladık. Bu destek paketi ile beraber esnaflarımızın bin TL’ye kadar olan su ödemelerini biz üstlendik. Belediyemizin kiracısı olan işletmelerin de bu dönemde kiralarını almayacağız.  Belediyemizin imkânları doğrultusunda vatandaşlarımızın ve esnafımızın yanında olmaya gayret gösteriyoruz” dedi.