Yeni toplu taşıma yönetmeliği kapsamında denetimlerin arttırılacağını aktaran Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, “Vatandaşlarımızın toplu taşıma memnuniyeti çok önemli. Ruhsat, sefer sayısı, temizlik, klima, ayakta yolcu yoğunluğu, diyalog, kıyafet ve guzergah ihlali gibi birçok konuda denetimler yaptık, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, daha fazla tercih edilen bir toplu taşıma için çalışmaların aralıksız olarak sürdürüldüğünü açıkladı. Büyükşehir yasasıyla birlikte toplu taşıma araçlarının Büyükşehir’in yetki ve sorumluluğunda olduğunu aktaran Fatih Pisil, sistemi sürekli geliştirdiklerini belirtti.

2 bin 986 denetim
Pistil, “Yaklaşık 6 bin toplu taşıma esnafımız bulunuyor. Memnuniyet verici, sağlıklı, düzenli, konforlu ve denetlenebilir bir hizmet anlayışı doğrultusunda hukuki, fiziki ve teknik altyapıyı kuruyoruz. İçişleri, Milli Eğitim, Ulaştırma ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlıklarınca düzenlenen ve yürürlüğe konulan yeni mevzuata uygun olarak yönetmeliğimizi güncelledik. Meclisimiz de onaylandı. Daha önce yürürlükte olan özel halk otobüsleri yönetmeliği kapsamında denetim ekipleri kurmuştuk. 2017 yılında 2 bin 986 adet denetim gerçekleştirdik. Bu denetimlerin 749 tanesini vatandaşlarımızdan gelen şikayetler ve talepler üzerine gerçekleştirdik. Mevzuatlar gereği 362 adet idari işlem uyguladık” dedi.

Toplu taşımada denetimler artacak
Fatih Pistil, “2018 yılında ekiplerimizi artırarak yeni yönetmelik kapsamında toplu taşımada denetimlerimizi arttıracağız. Vatandaşlarımızın toplu taşıma memnuniyeti çok önemli. Bu durumun esnafımızın da önceliği ve talebi olduğunu biliyoruz. Esnafımızla birlikte ve uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Ruhsat, sefer sayısı, temizlik, klima, ayakta yolcu yoğunluğu, diyalog, kıyafet ve guzergah ihlali gibi birçok konuda denetimler yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Bakanlıklar tarafından düzenlenen mevzuata göre tüm toplu taşıma araçlarına kamera araç takip sistemi kayıt cihazı ve panik butonu zorunlu hale getirildi. Bunu da eklemiş olalım” dedi.