Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının görüldüğü Mart ayından 2020 yılının sonuna kadar toplu taşıma araçlarının toplamda 55 bin kez dezenfekte edildiği, otobüs duraklarının ise 10 bin kez temizlik işlemine tabi tutulduğu belirtildi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı koronavirüs pandemisi dolayısıyla toplu taşıma araçları ve duraklarda gerçekleştirdiği dezenfekte çalışmalarıyla bulaş riskinin önüne geçiyor. Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının görüldüğü Mart ayından 2020 yılının sonuna kadar toplu taşıma araçlarının toplamda 55 bin kez dezenfekte edildiği dile getirilerek, otobüs duraklarının ise 10 bin kez temizlik işlemlerine tabi tutulduğu belirtildi. İhtiyaç olan bölgelere ise 100 yeni toplu taşıma durağı montajlanırken, 3000 adet durakta ise bakım onarım faaliyeti ekipler marifetiyle yapıldı.

Toplu taşıma araçlarına 55 bin dezenfekte
Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından pandemiyle mücadelede toplu taşımaya azami önem verildiğine dikkat çekilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Koronavirüs pandemisinin görülmesiyle toplu taşıma araçlarına yönelik tedbirlerimizi arttırdık. Gerek yolcu sayılarını sağlıklı yolculuk için sınırlandıran düzenlemeler gerekse sefer sayılarındaki artışlarla bulaş riskini en aza indirmek için gayret gösterdik. Mart ayından 2020 yılının son gününe kadar toplu taşıma araçlarını 55 bin kez dezenfekte ettik, toplu olarak bulunulan durakları 10 bin kez temizlik işlemine tabi tuttuk. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı olarak koronavirüs pandemisi ortadan kalkıncaya kadar çalışmalarımızı titizlikle sürdüreceğiz. Bu süreçte tedbirlere uyum gösteren tüm toplu taşıma araçlarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ederiz” denildi.