Topça Kavşağı’nda başlatılacak çalışmalarda gelinen son noktayı açıklayan Başkan Toçoğlu, “Projemizi kamuoyuna açıklamış, hazırlıklarımızı başlatmıştık. Karayolları Genel Müdürlüğümüze projeyi sunduk ve kabul edildi. Bölge müdürlüğümüz de proje için ihale yetkisini aldı. İnşallah kısa bir süre içerisinde ihaleye çıkılacak. Hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, ulaşım başlığında hayata geçirileceği açıklanan 12 dev projenin içerisinde yer alan Topça Kavşağı’nda gelinen son noktayı açıkladı. Başkan Toçoğlu, “Projemizi kamuoyuna açıklamış, hazırlıklarımızı başlatmıştık. Karayolları Genel Müdürlüğümüze projeyi sunduk ve kabul edildi. Bölge müdürlüğümüz de proje için ihale yetkisini aldı. İnşallah kısa bir süre içerisinde ihaleye çıkılacak. Hayırlı olsun” dedi.

Bölgedeki trafik sorunu çözülecek
Başkan Toçoğlu, “Bilindiği üzere 12 projemizin bir kısmında çalışmalarımız devam ediyor. Bir kısmında ise hazırlıklarımız devam ediyor. Topça Kavşağı’nda da yeni bir proje hayata geçireceğimizi açıklamıştık. Karasu istikametinde üstten köprülü geçiş ile yoğun saatlerde ve özellikle turizm döneminde trafik sorununu bu projemizle ortadan kaldıracağız. Yeni projemiz bölgedeki trafik sorununu çözüme kavuşturacak” ifadelerini kullandı.

Dev projelerde çalışmalar sürüyor
Başkan Toçoğlu açıklamalarını şu şekilde sonlandırdı: “Ulaşımda başlattığımız yeni dönemde bazı projelerimiz devam ediyor. Tepekum-Kuyudibi arasına kazandıracağımız 4 kilometrelik yeni arterin 3. etabını tamamladık. Şehrimizin yeni girişi olan 32 Evler-Hızırilyas Tesisleri arasında ve Yavuz Selim Caddesi’nde çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Yazlık Kavşağı’nda yapacağımız çalışma için de kısa süre önce ihaleye çıktık. Hamdolsun Topça Kavşağı için de süreç hızlı bir şekilde ilerliyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan’a, Karayolları Genel ve Bölge Müdürlüğümüze, milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum. İnşallah ulaşım başlığında şehrimiz dev projeleriyle anılmaya devam edecek” diye konuştu.