6. Liselerarası Tiyatro Şenliği kapanış programında konuşan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Aktürk; “Büyükşehir Belediyesi olarak kültür sanat hizmetlerimizi artırarak devam ettireceğiz.”

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen 6. Liselerarası Tiyatro Şenliği sona erdi. Adapazarı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Kasım Aksoy, Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. 27 Nisan – 1 Haziran tarihleri arasında, 17 lise tarafından hazırlanan birbirinden güzel oyunların slâyt gösterisinin izlenmesiyle başlayan program, ödül töreniyle devam etti.

Şehirde Tiyatro İkliminin Zenginliği Artıyor
Pamukova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gevye Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi’ne hediyelerini takdim eden Aktürk, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizde kültür sanat hayatının canlılığı ve gelişimi için her ay kültür sanat etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Etkinliklerimiz içerisinde tiyatro buluşmaları önemli bir yer tutmaktadır. Tiyatro heyecanını şehrimizde sürdürmek için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber sürdürdüğümüz ‘Liselerarası Tiyatro Şenliği’ ise şehrimizdeki tiyatro ikliminin zenginliğini artıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak kültür sanat hizmetlerimizi artırarak devam edeceğiz. Şenliğimize katılan okulların öğretmen ve öğrencilerini tebrik ediyorum” diye konuştu.

Yeteneklerini Keşfediyorlar
Geyve Alifuat Başgil Anadolu Lisesi, Geyve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Adapazarı Özel Enka Anadolu Lisesi ve Tes-İş Adapazarı Anadolu Lisesi’ne ödüllerini Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilli Ali Kasım Aksoy takdim etti. Aksoy, “Öğrenci kardeşlerimiz, yeteneklerini keşfetmeleri ve güven kazanma adına düzenlediğimiz Liselerarası Tiyatro Şenliği’ne katılarak oyunlarını sergileme fırsatı buldular. Öğrencilerimizin eğitimlerinde başarılı oldukları gibi sosyal hayatta da başarılı olmalarını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir’e Teşekkür
Hacı Zehra Akkoç Kız Anadolu Lisesi, Karasu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Ali Dilmen Anadolu Lisesi’ne hediyelerini takdim eden Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, “Öğrencilerimizin eğitimlerinde öğretmelerimiz ve müdürlerimiz her türlü gayreti gösteriyor. Öğrencilerimizin spor, kültür ve sanat alanında sosyal hayatını canlı tutacak etkinler yapması gerekiyor. Öğrencilerimiz eğitimlerindeki başarılarını sosyal hayattaki başarılar elde etmesini istiyoruz. Gerçekleştirilen tiyatro şenliğini düzenleyen Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

En İyiler Ödüllendirildi
Bu yıl Tiyatro Şenliği’nde bir ilk de gerçekleştirildi. Bir ay boyunca sahnelenen oyunları takip eden 10 kişilik jüri ekibi, belirlenen kategorilerde en iyileri seçti. Bu kapsamda verilen ödüller şu şekilde:

En İyi Oyun Ödülü: Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi – Barış

En İyi Dekor Ödülü: Sakarya İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

En İyi Kostüm Ödülü: Özel Enka Anadolu Lisesi

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: Yusuf Çetinadam (Cemil Meriç)

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: Ayşe Ocak (Cemil Meriç)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Ömer Yılmaz (Sakarya Uğur Değişim Anadolu Lisesi)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Cahide Ayyıldız (Karasu Mesleki ve Teknik Anadolu

En İyi Yönetmen/Sorumlu Öğretmen Ödülü: Yasemin Hacıeyüpoğlu Akyüz

Şenlik Özel Ödülü: Hasan Hüseyin Şensu (Ali Dilmen Anadolu Lisesi)

Jüri Özel Ödülü: Selmin Can (Geyve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi)

Tuğba Mıhçı Anısına Ödül: Ali Dilmen Anadolu Lisesi