Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Okulu’nda ilk dönemin sona erdiğini açıklayan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Aktürk, “İki grupta toplam 40 öğrencimiz ile oldukça faydalı bir yarıyılı geride bıraktık. İkinci yarıyıl eğitimlerimiz ise 15-18 yaş grubu için 8 Şubat Pazar, 18 yaş ve üzeri grup için 9 Şubat Pazartesi günü başlayacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Tiyatro Okulu’nda ilk dönem eğitimleri sona erdi. İki grupta toplam 40 öğrenci ile faydalı bir yarıyıl geçirdiklerini belirten Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Tiyatro sanatına yönelik bilgi ve farkındalıkları arttırmayı amaç edinen Büyükşehir Tiyatro Okulu’nda ilk yarıyıl tamamlandı. 15-18, 18 yaş ve üzeri olmak üzere iki grupta toplam 40 öğrencimiz ile oldukça faydalı bir yarıyılı geride bıraktık” diye konuştu.

Zengin ders içeriği
Aktürk, “Hareket, doğaçlama, mimik, diksiyon, sahne bilgisi, sahne uygulaması, Dünya Tiyatro Tarihi, Türk Tiyatro Tarihi, oyun incelemesi ve kısa oyun sahnelemesi gibi zengin müfredat içeriği ile genç tiyatro severlere eğitim sunuyoruz. Üniversitelerin tiyatro ve oyunculuk bölümlerinden mezun sanatçılar Tiyatro Okulu’nda bizler ile bir araya geliyor. İkinci yarıyıl eğitimlerimiz ise 15-18 yaş grubu için 8 Şubat Pazar, 18 yaş ve üzeri grup için 9 Şubat Pazartesi günü başlayacak” ifadelerini kullandı.