Büyükşehir Belediyesi Şubat Kültür Sanat Etkinliklerinin ilk sinema gösterimi Ofis Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. 2013 yapımı ‘Onur Savaşı’ isimli film Sakaryalı sinemaseverlerin beğenisine sunuldu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Şubat Kültür Sanat Etkinlikleri özel sinema gösterimi ile devam etti. Ofis Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen gösterimde 2013 yılı Danimarka-İsveç ortak yapımı ‘Onur Savaşı’ isimli film Sakaryalı sinemaseverlerin beğenisine sunuldu. Film, salonu dolduran kültür sanat dostlarından tam not aldı.

Üç Altın Palmiye
Dram türünde olan ve yönetmenliğini Thomas Vinterberg’in yaptığı filmin başrolünü ise son dönemlerin parlayan yıldızı Mads Mikkelsen üstleniyor.  Filmde geçirdiği zor boşanma döneminin ardından hayatını yeniden düzene koyan ve artık her şey yoluna girdi derken öylesine söylenmiş küçük bir yalanla işlerin ters gitmesi üzerine hayatı ve saygınlığı için savaşmaya başlayan Lucas’ın mücadelesi anlatılıyor. Cannes Film Festivali’nde farklı kategorilerde Altın Palmiye Ödülüne aday gösterilen film üç ödüle layık görülmüştü. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığından yapılan açıklamada “Etkinliğe ilgi gösteren kültür sanat dostlarına teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.