Geleneksel hale gelen Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları’nın 21’ncisi 20-22 Ekim arasında farklı ülkelerden ve Türkiye’den önemli şairlerin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Büyükşehir Belediyesi, sanatın her dalında sembol haline gelmiş organizasyonlar düzenliyor. Sakarya’da sanatsal faaliyetlerin artırılması için çalışan Büyükşehir, Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları’nın 21’ncisini gerçekleştirecek.

Program bu yıl da önemli isimlerin katılımıyla dolu dolu geçecek. Şiirin ruhu, sanatın heyecanı şehir genelinde düzenlenecek etkinliklerde hayat bulacak. Organizasyon, 20 Ekim’de Adapazarı şehir merkezinde AKM’deki şiir sunumlarıyla başlayacak.

Sakin şehir Taraklı
21 Ekim’de şairler farklı liselerde ve Sakarya Üniversitesi’nde öğrencilerle buluşacak. Aynı günün akşamında ise şehrin ‘sessiz şehri’ Taraklı’da şiirler okunacak, şairler konuşacak. 22 Ekim Cumartesi günü ise 21 yıldır Sapanca Sahili’nde düzenlenen ‘Şiir Akşamları’ gecesiyle harika bir final yapılacak. Kurulacak etkinlik alanında şiir dinletileri ve final sunumları gerçekleştirilecek. Uluslararası etkinlik, bu programla son bulacak.

İşte program:

20 Ekim Perşembe / 19.00

Şiir sunumları – Şairler:

Ali Ural, Adnan Özer, Ali Ayçil, Aziz Nazmi Şakir, Celal Fedai, Çiğdem Sezer, Ercan Yılmaz, Haşim Hemdem, İnqilab İsaq, Kadir Korkut, Kenan Göçer, Meryem Kılıç, Mustafa Muharrem, Nilüfer Altunkaya, Yılmaz Daşcıoğlu, Zeynep Arkan

21 Ekim Cuma 10.00 / Şairler Liselerde

Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi

Ercan Yılmaz, Nilüfer Altunkaya, Ali Ayçil, Haşim Hemdem

Ozanlar Anadolu Lisesi

Mustafa Muharrem, Ali Ural, Kadir Kokrut, Meryem Kılıç

Mithatpaşa Anadolu Lisesi

Celal Fedai, Kenan Göçer, Zeynep Arkan, İnqilab İsaq

TED Sakarya Koleji

Çiğdem Sezer, Adnan Özer, Yılamz Daşcıoğlu, Aziz Nazmi Şakir

22 Ekim Cumartesi / 18.00 Sapanca

Dinleti

Final Şiir Sunumları