Büyükşehir Belediyesi Mart Kültür Sanat Etkinlikleri Santur Sanatçısı ve Yazar Sedat Anar’ın ‘Sokakname Bir Sokak Müzisyeninin Kaleminden’ isimli müzikli söyleşi programı ile başladı. Anar, “İnsanın hayatını değiştirmesi için bir dokunuş gerekiyordu ve ev arkadaşlarım bana bunu öğretti. Bana göre şiir asla müzikten ayrı düşünülemez. Kemal Sayar ile birlikte bolca vakit geçirdim. Bu sayede şiir ile şarkının arasında ki uyumu yakalamış oldum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Mart Kültür Sanat Etkinlikleri Santur Sanatçısı ve Yazar Sedat Anar’ın ‘Sokakname Bir Sokak Müzisyeninin Kaleminden’ isimli müzikli söyleşi programı ile başladı. Ziya Taşkent Konser Salonu’nda gerçekleşen etkinliğin moderatörlüğünü Ercan Yılmaz gerçekleştirirken programa çok sayıda sanatsever katıldı. Program sonunda Sedat Anar, katılımcılar için kitaplarını imzaladı.

Şiir ile şarkı
Santur Sanatçısı ve Yazar Sedat Anar, “Ankara sokaklarında müzik yaparken arkadaşlarımız arasında geçen muhabbetleri kitap yapmak istedim. Bunun için de Ercan Yılmaz ile konuştum. Kitabımın yarısı benim Ankara'da geçen hayatımı ikinci yarısı ise İran’da ‘Santur’ öğrenmek için kaldığım zamanlardan oluşuyor. Köyde yaşamış bir insan olarak hayatımı değiştirmem de bana yardımcı olan en önemli etmen 2 öğretmenim oldu. Hayatımın büyük bir kısmının koyunlara cura çalıp onlara konser vererek geçtiğini söyleyebilirim. Ankara’nın en önemli caddelerinde çok fazla müzik yaptım ve insanlar beni gerçekten çok iyi tanıyordu. İnsanın hayatını değiştirmesi için bir dokunuş gerekiyordu ve ev arkadaşlarım bana bunu öğretti. Şiir asla müzikten ayrı düşünülemez bana göre. Kemal Sayar ile birlikte bolca vakit geçirdim. Bu sayede şiir ile şarkının arasında ki uyumu yakalamış oldum” sözlerine yer verdi.