Büyükşehir Belediyesi SGM ve Macera Park öğrencileri Siber Zorluklara karşı seminer aldı. Yüce, “Bizim amacımız çocuklarımızı ve aileleri bilinçlendirmek, onları ‘Siber Zorbalığa’ itecek ortamlardan uzak tutmak. Bu amaçla, Sosyal Gelişim Merkezi olarak, çocuklarımızın hayatlarını doğru etkinlikler ile dolduruyor, ihtiyaç duydukları ilgi ve sempatiyi siber zorbalığa karışarak elde etmesine yönelik tedbirler alıyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Bakanlığı Aile ve Çocuk Hizmetlerine bağlı Yaşayarak Öğrenme Macera Park ve SGM’lerde farkındalık uyandıran eğitimler devam ediyor. Sakarya Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri tarafından ‘Sosyal Hizmet Kuram dersi’ kapsamında düzenlenen  ‘Renkli Ekranın Siyah Yüzü’ başlıklı,  Siber Zorbalık konulu eğitim, çocuklar ve veliler tarafından ilgi ile karşılandı. Eğitim veren Berika Yavuz, Merve Üçüncü, Dilan Sarıkaya, İrem Yayla, Nilüfer Acar ve Ümit Aktaş siber zorbalığın nedenlerini açıkladı.

Teknoloji her yerde

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Günümüzde hayatımızın her alanına giren teknoloji ve internetin sayısız faydalarının yanında, kötü niyetli kişilerin eline geçince de olumsuz yönlerinin olduğunu görüyoruz. Bizim amacımız çocuklarımızı ve aileleri bilinçlendirmek, onları ‘Siber Zorbalığa’ itecek ortamlardan uzak tutmak. Bu amaçla, Sosyal Gelişim Merkezi olarak, çocuklarımızın hayatlarını doğru etkinlikler ile dolduruyor, ihtiyaç duydukları ilgi ve sempatiyi siber zorbalığa karışarak elde etmesine yönelik tedbirler alıyoruz. Sosyal Hizmetler Bölümü üniversite öğrencilerine yaptıkları eğitim ve üstlendikleri sosyal sorumluluk projesinden dolayı tebrik ediyorum” sözlerine yer verdi.