Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezlerinde yeni dönem kayıtları devam ediyor. İlk defa SGM’ye katılacaklarını dile getiren Özbek, “Büyükşehir Belediyemizin güzel hizmetlerinden biri olan SGM’den faydalanacağımız için mutluyuz” derken; Celil Zurnacı, “Burada olduğumuz için gerçekten memnunuz herkes çocuklarını muhakkak buraya getirmeli ” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet sunan Sosyal Gelişim Merkezlerinde yeni dönem kurs kayıtları yoğun bir ilgiyle devam ediyor. 7 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek olan kayıtlara ilk 3 günde 5 bin 300 öğrenci başvuruda bulundu. Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Murat Kıroğlu ilgileri dolayısıyla tüm vatandaşlara teşekkür etti.

Heyecanlıyız
İlk defa SGM’ye kayıt yaptırdıklarını dile getiren Ekber Onur Özbek, “Oğlumuz birinci sınıfa başlayacağı için bu sene ilk defa Sosyal Gelişim Merkezine katılmak istedik. Geçen sene bir öğretmen arkadaşımın vasıtası ile SGM’lerin çocuklara yönelik kursları olduğunu öğrendik. SGM’ye ilk defa kayıt yaptıracağımız için heyecanlıyız. Öğretmen kadrosunda tanıdığım insanlar var ve gerçekten alanında çok değerliler. Büyükşehir Belediyemizin güzel hizmetlerinden biri olan SGM’den faydalanacağımız için mutluyuz” ifadelerine yer verdi.

SGM bir ayrıcalık
Kursların her zaman devam etmesi gerektiğini savunan Celil Zurnacı, “SGM ile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önerisi üzerine tanışma fırsatı yakaladık ve SGM’yi bırakamadık. Çocuğumuz 2 senedir SGM’ye devam ediyor. 2 senedir İngilizce kursuna gidiyordu. Bu sene de hem İngilizce hem de akıl oyunları kursuna yazdırdık. Bu gibi faaliyetlerin devam etmesi gerekiyor çünkü belediyemizin bizler için yapmış olduğu çok önemli bir ayrıcalık oldu. Burada olduğumuz için gerçekten memnunuz herkes çocuklarını muhakkak buraya getirmeli. Bu kursların her zaman devam etmesini istiyorum” sözlerini söyledi.

Çocuklarımızın gelişimi için
Çocuk gelişimine katkı sağlaması için SGM’yi tercih ettiklerini söyleyen Seher Akıncı, “Çocuklarımızın geleceğe hazırlanması özellikle 7-8 yaş grubu için Büyükşehir Belediyemiz çok önemli bir çalışma gerçekleştirdi. Çocuğumuzun SGM’de ilk senesi olacak. Sınıftaki öğretmeni sağ olsun bize çok yardımcı oldu ve bizleri buraya yönlendirdi. Görevli arkadaşlarımızın güler yüzlü olması, Belediyemizin her zaman bizlere yardımcı olması bizleri mutlu etti. Çocuğumuzun gelişmesi, zihinsel ve fiziksel olarak başarılı olması için akıl oyunları ve satranç kursuna kayıt yaptırdık. Başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. İnşallah belediyemiz bu çalışmalarını artırır” dedi.