Endonezya Ankara Büyükelçisi Dr. Lalu Muhammad Iqbal’i ağırlayan Başkan Ekrem Yüce, “Gerek tarım gerekse sanayi konusunda şehrimiz ülkenin önde gelen şehirlerinden. Ayrıca turizm konusunda da farklı doğal güzellikler şehrimizde bulunuyor. Şehrimizi tarım, sanayi ve turizm alanlarında gelişmesine ivme kazandıracak projeler, yatırımlar gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Şehrimizin gelişimine katkı sağlayacak tüm iş birliklerine hazırız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Endonezya Ankara Büyükelçisi Dr. Lalu Muhammad Iqbal ve beraberinde gelenleri makamında ağırladı. Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleşen görüşmeye Genel Sekreter Mustafa Ak, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Oktar ve basın mensupları katıldı. Başkan Ekrem Yüce, Büyükelçi Iqbal’e Sakarya’ya ilişkin bilgiler vererek, nazik ziyaretleri dolayısıyla teşekkür etti.

Şehirlerin şehri Sakarya
Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya’mız farklı kültürlerin bir arada kardeşlik içerisinde yaşadığı doğa harikası bir şehir. Şehrimizde dolaştığınızda çok farklı kimlik ve etnik kökenden insana rastlarsınız. İşte bu bizim en büyük zenginliğimiz. Kültürel çeşitliliğe sahip, farklı etnik kökenden insanın bir arada yaşadığı Sakarya’mız hoşgörü, kardeşlik ve huzur şehridir. Sizleri şehrimizde ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Gerek tarım gerekse sanayi konusunda şehrimiz ülkenin önde gelen şehirlerinden. Ayrıca turizm konusunda da farklı doğal güzellikler şehrimizde bulunuyor. Şehrimizi tarım, sanayi ve turizm alanlarında gelişmesine ivme kazandıracak projeler, yatırımlar gerçekleştirmeye çalışıyoruz” dedi.

Etkileşimlerimiz artarak devam edecek
Endonezya Ankara Büyükelçisi Dr. Lalu Muhammad Iqbal ise nazik karşılama dolayısıyla Başkan Ekrem Yüce’ye teşekkür ederek, “Öncelikle bizi burada ağırlayan başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu benim Sakarya’ya 2. ziyaretim. İlk resmi ziyaretim budur. Sakarya’yı Türkiye’de ki en önemli sanayi şehirlerinden birisi olarak görüyorum. Türkiye her zaman Endonezya’nın kalbindedir. Bundan 500 sene önce ilk etkileşimlerimizi yaşamışız. Bu duygusal bağlarımıza rağmen ekonomik anlamda bir bağlantımız çok yok. Bizler, bir kardeşiniz olarak gelecekte birlikte büyüyüp gelişmek istiyoruz. Umarım 2 kardeş olarak ekonomimizin gelişmesinde birlikte büyük rol alacağız. Sakarya'nın ne kadar hızlı geliştiğini görüyorum. 200’den fazla Endonezyalı öğrenci burada okumaktadır. Burada okumaktan çok memnunlar hep iyi geri dönüşler alıyoruz. Onların ve ailelerinin adına size çok teşekkür ediyorum. Şehri refaha ulaştırmada sizlere başarılar diliyorum.”