Akit TV’nin canlı yayın programına konuk olan Başkan Yüce, “. Sakarya bütün kurum ve kuruluşları, bürokratları, siyasileri ve kolluk kuvvetleri ile iş birliği halindedir. Bu virüsün şehrimizden uzaklaşması, ülkemizden uzaklaşması için ne gerekiyorsa gerekli tedbirler alınıyor” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Akit TV’nin canlı yayın programına konuk oldu. Ramazan Ayı’nın hayırlara vesile olmasını dileyerek konuşmalarına başlayan Başkan Yüce, Sakarya’da Koronavirüs ile mücadele konusunda ekiplerin canla başla çalıştığını ifade etti. Cumhurbaşkanı’nın talimatları doğrultusunda hareket ederek virüsü hızlı bir şekilde yeneceklerini söyleyen Başkan Ekrem Yüce, “Hiç vakit kaybetmeden bütün önlemleri şehrimizde aldık. İnşallah yakın bir zamanda bu illeti yeneceğiz” dedi.

Sakarya koordineli bir şekilde çalışıyor
Tüm vatandaşlara ulaşma noktasında ekiplerin görevde çalıştıklarını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya olarak vatandaşlarımızla omuz omuza ihtiyaçların giderilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sadece Büyükşehir olarak değil, aynı zamanda 16 ilçe belediyelerimizle de koordineli bir çalışma içerisindeyiz. Pandemi Kuruluşu ile toplantılarımızda önemli kararlar alıyoruz. Sakarya bütün kurum ve kuruluşları, bürokratları, siyasileri ve kolluk kuvvetleri ile iş birliği halindedir. Bu virüsün şehrimizden uzaklaşması, ülkemizden uzaklaşması için ne gerekiyorsa gerekli tedbirler alınıyor” dedi.

Seferber olmuş durumdayız
Alınacak en önemli tedbirin dezenfekte olduğunu vurgulayan Başkan Yüce, “Bu virüsü yenmemizin ilk tedbiri kendimizi ve çevremizi korumaktır. Bizler ilk günden itibaren kriz masası kurarak tedbirler konusunda seferber olduk. Vatandaşlarımızın bütün sorunlarını gidermek konusunda ALO 153 Çözüm Masası birimimiz 24 saat açık hale getirdik. Bütün önlemlerin yanı sıra şehrimizi de dezenfekte etmemiz gerekiyordu. İlk olarak en yoğun kullanıma sahip toplu taşıma araçlarımızı dezenfekte ettik. Şehrimizin dört bir yanını sabunlarla yıkadık. Hamdolsun hiçbir şekilde aksamadan bütün çalışmalarımızı yaptık ve yapmaya devam ediyoruz” dedi.