Büyükşehir Belediyesi’nin 21’incisini düzenlediği Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları Sapanca’da muhteşem şiir dinletileriyle son buldu. Dünyanın dört bir yanından gelen şairler, final gecesinde eserlerini seslendirdi. Programa katılan Başkan Yüce, “Sanatın merkezi olan Sakarya’da bu bir veda değil, yeniden buluşacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği ulusal ve uluslararası organizasyonlarla sanatın merkezi olmaya devam ediyor. Bunlardan bir tanesi olan Uluslarası Sapanca Şiir Akşamları’nın 21’incisi birbirinden güzel anlara sahne oldu. Şiir dolu programlar Sapanca’da başladı. Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından gelen Ali Ural, Adnan Özer, Ali Ayçil, Aziz Nazmi Şakir, Celal Fedai, Çiğdem Sezer, Ercan Yılmaz, Haşim Hemdem, İnqilab İsaq, Kadir Korkut, Kenan Göçer, Meryem Kılıç, Mustafa Muharrem, Nilüfer Altunkaya, Yılmaz Daşcıoğlu, Zeynep Arkan gibi önemli şairler Sakarya’da şiiri ve sanatı konuştu.

Dünyanın dört bir yanından şairler
Programın devamında şairler Sakarya’nın dört bir yanında farklı liseleri ziyaret etti. Buralarda öğrencilerle bir araya gelen şairler, onlara Türk Edebiyatı’nın geçmişini ve geldiği noktayı anlattı. Eserlerini seslendiren şairler, öğrencilere imza vererek fotoğraf çekildi. Uluslararası programla birlikte Sakarya bu yıl da şiirle, sanatla hemhal oldu. Akşamların finali Sapanca’daki muhteşem bir geceyle yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Sapanca Sosyal Gelişim Merkezi’nde yapılan finale Başkan Ekrem Yüce de katıldı. Şairler burada eserlerini seslendirdi, doyumsuz bir şiir dinletisi gerçekleştirdi.

“Bu bir veda değil”
Bu programın bir veda olmadığını dile getiren Başkan Yüce, gelecek yıl daha güzel bir organizasyonla yeniden şiiri konuşacaklarını belirterek, “Sakarya sanatın, sanatçının başkentidir. Türkiye’nin sanat tarihine ismini altın harflerle yazdırmış birçok değer bu şehirde yetişmiştir. Dünyanın en güzel doğasına sahip şehrimiz, şairlerimizin de çok kıymet verdiği bir memlekettir. Bu yıl 21’ncisini düzenlediğimiz şiir akşamları programımıza katılan dünyanın dört bir yanındaki şairlerimize şükranlarımızı sunuyorum. Bu bir veda değil, gelecek yıl daha güzel bir organizasyonla yeniden şiiri konuşacağız ve dinletilerle bir araya geleceğiz” dedi.