Büyükşehir Belediyesi’nin koordine ettiği “Karadeniz’e Pedal Çevirelim” projesinde ‘Pedal Dostu İşletme’ adayı olan işletmecilere eğitim veriliyor. Başkan Yüce, “893 bin Euro bütçeli projemiz tamamlandığında şehrimizin ‘bisiklet dostu şehir’ olduğunu dünyaya göstereceğiz. İşletmecilerimize hayırlı olsun ” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehirde “Bisiklet Dostu Şehir” sloganıyla yeni projeler üretmeye devam ediyor.  Büyükşehir’in Avrupa Birliği (AB) Sınır Ötesi İş Birliği Programı tarafından destek almaya hak kazanan “Karadeniz’e Pedal Çevirelim” projesi, adım adım ilerliyor. Başkan Ekrem Yüce’nin açıkladığı Karadeniz kıyılarını kapsayacak 893 bin Euro bütçeli projeyle ilgili mentorluk eğitimleri devam ediyor.

“Pedal Dostu İşletme” olacaklar
Çalışma kapsamında oluşturulacak bisiklet rotalarında “Pedal Dostu İşletme” ünvanıyla çalışmak isteyen işletmeciler her alanda eğitim görüyor. Bu kapsamda 3 farklı merkezde eğitimlerin ilki Serdivan’da bir otelde gerçekleştirildi. Konaklama tesisleri, yöresel satış ve diğer tüm turizm alanlarında çalışan veya işletmeci olan vatandaşlar eğitimlere katıldı. Bu eğitimlerde “Pedal Dostu İşletme” konseptine dair ayrıntılara yer verilirken ekonomik, reklam ve işletmecilik alanlarında bilgilendirme yapıldı.

“Bisiklet dostu şehir olduğumuzu dünya görecek”
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, bu proje kapsamında Sakarya’nın ‘bisiklet dostu şehir’ olduğunu dünyanın göreceğini ifade ederek, “Karadeniz’e Pedal Çevirelim projemiz için kısa sürede ciddi mesafe kat ettik. Bilindiği üzere 100 girişimci adayımız 75 işletmemizle başlattığımız eğitimlerin ardından sertifika vermiştik. Şimdi de 10 girişimci ve 5 işletmemize ileri mentorluk desteği veriyoruz. AB programı tarafından destek almaya hak kazanan toplamda 893 bin Euro bütçeli projemiz kapsamında Sakarya’nın bisiklet dostu olduğunu uluslararası alanda da göstermiş olacağız inşallah. Çalışma kapsamında bisiklet rotaları oluşturarak, dijital ortamda etiketlendirmelerini yapacağız. Bu güzergahta faaliyet gösteren işletmecilerimize de eğitimler kapsamında ‘bisiklet dostu’  statüsü kazandıracağız. Konaklama, yöresel satış ve diğer turizm alanlarında faaliyet gösteren işletmecilerimiz sürece en güzel şekilde hazırlanıyor. Sakaryamıza hayırlı olsun” dedi.  

Dünyanın her yerinden bisikletçileri misafir edeceğiz
Dünya şampiyonlarına ev sahipliği yapan ve bisiklet sporunun kalbi olan Ayçiçeği Vadisi, bisiklet yolları ve tüm sportif alanlarıyla “Bisiklet Dostu Şehir” adayı olan Sakarya, Karadeniz’e Bisiklet Çevirelim projesi kapsamında bu alanda büyük bir ivme yakalayacak. 10 milyon TL’ye yakın bütçeyle Sakarya’nın bisiklet rotaları dijital ortamda belirlenecek. Bu güzergahlardaki işletmeler ise konsept ve hizmet anlamında ‘pedal dostu’ işletmeler olacak. Bu sayede dünyanın dört bir yanından ilimize gelen bisiklet sporcuları oluışturulacak dijital uygulama üzerinden güzergahı kolayca dolaşacak, konaklayacak ve ihtiyaçlarını karşılayacak. İşletmecilere verilen 3 merkezli eğitim, Sapanca ve Karasu’da devam edecek. Ayrıca bu program sonunda belirlenecek 10 girişimci ile 5 işletmeye ‘ileri mentorluk’ desteği verilecek.