Başkan Ekrem Yüce, Büyükşehir spor kulübünün ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarılı olan sporcularını ödüllendirdi. Büyükşehir’in sporcuları sporun farklı branşlarında Dünya, Avrupa, Balkan şampiyonalarında derece elde etmeyi başardı, Türkiye’de katıldıkları organizasyonlarda kürsüye çıktı. Yüce, sporcuları başarıları dolayısıyla kutladı ve Sakarya’nın gururu olduklarını söyledi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarı gösteren sporcularla bir araya geldi. Sporun farklı branşlarında Dünya, Avrupa, Balkan şampiyonalarında derece elde eden, Türkiye’de katıldıkları organizasyonlarda kürsüye çıkan sporcuları kutlayan Başkan Ekrem Yüce, başarılarından dolayı sporculara bisiklet takdim etti. Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı Cevat Ekşi ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı İlhan Şerif Aykaç da hazır bulundu.

Hiçbir başarı tesadüf değildir
‘Başarı emek ister’ sözünü anımsatarak sözlerine başlayan Başkan Ekrem Yüce, hiçbir başarının tesadüf olmadığını ifade ederek, sporcularla Sakarya’nın medarı iftiharı olduklarını paylaştı. Spor Şehri Sakarya’ya başarılarıyla büyük katkı sunduklarını ifade eden Yüce, “29 branşta 5000’i aşkın sporcumuz var. Hamdolsun katıldığımız her organizasyondan da madalyalarla dönüyoruz. Her birinizi kutluyorum” dedi.

İnanç başarıyı getirir
Yüce, sporda en önemli şeyin inanç olduğunun altını çizerek, inanarak elde edilen tüm başarılar için sporcuları tek tek kutladı. Yüce, daha sonra Bisiklet Şehri Sakarya unvanına atıfta bulunarak, başarılı sporculara bisiklet hediye etti. Başkan Yüce, sözlerine, “Siz başarılar kazanmaya devam ettikçe biz sizlerin yanında yer almaya, sizlere destekler sunmaya devam edeceğiz” diyerek son verdi. Başkan Yüce, programın ardından şampiyon sporcularla birlikte bisiklet sürdü.

Büyükşehir Belediye Spor Kulübü’nün şampiyonluklar elde eden sporcuları şu şekilde; “

Grekoromen Stil Güreşte Samsun ilinde gerçeklesen Üniversiteler arası Dünya Şampiyonası’nda sporcumuz Abdül Samet Basar Dünya Şampiyonu oldu.

Grekoromen Stil Güreşte; İşitme Engelliler kategorisinde sporcumuz Mükremin Aktaş, Dünya Şampiyonu oldu.

Grekoromen Stil Güreşte; Almanya Dortmund’da gerçekleşen Gençler Avrupa Şampiyonası’nda sporcumuz Serhat Kırık 2. oldu.

Samsun’da gerçekleşen Üniversiteler arası Dünya Şampiyonası’nda karate sporcularımız Fatih Şen, Zümra Rezzan İm ve Muhammet Enes Gültekin 3.’lük elde etti.

Bosna Hersek’te düzenlenen Yıldız Kadınlar Balkan Şampiyonası’nda sporcumuz Nisan İpar, 2. oldu.

Bosna Hersek’te düzenlenen Minikler ve Gençler Judo Balkan Şampiyonası’nda Sedat Durmuş Balkan Şampiyonu, miniklerde Yağmur İpek Akçay şampiyonluğu, Nehir Civelek 2’nci, Ravzanur Doğrul 3’ncü oldu.

Serbest Stilde Büyük Erkekler Güreş takımımız Ankara’da gerçekleşen 2. Lig terfi müsabakalarında 18 takım arasından 1. Lige yükseldi. Yasin Dizen, Taner Algan, Ertuğrul Sayılı, Mustafa Keliş, Ragıp Yücesoy, Ensar Bıyık, Muhammed Enes Kösemusul, Yusuf Erdoğan, Temel Altıntaş, Barış Bayav

Masa Tenisi Minikler Türkiye Şampiyonası’nda takımımız Türkiye 2’nciliği elde etti. Esila Su Yalçın, Esma Sultan Sarı, Elif İkra Keyifli