‘Sakarya’nın Çınarları: Ömrüne Bereket’ Resim Sergisi açılışı ve Kitap Tanıtım programında konuşan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Büyüklerine sahip çıkan toplumlar medeniyeti yakalamış toplumlardır. Ömrünün büyük bir kısmında topluma ve ülkemize hizmet eden büyüklerimiz yaşlandıkları dönemde her türlü merhameti, sevgi ve saygıyı hak etmektedir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Yaşlılar Haftası kapsamında hazırlanan ‘Sakarya’nın Çınarları: Ömrüne Bereket’ Resim Sergisi açılışı ve Kitap Tanıtım programı gerçekleştirildi. Sosyal Gelişim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, Akyazı Belediyesi Başkanı Hasan Akcan, Karasu Belediyesi Başkanı Mehmet İspiroğlu, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce ve Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Betül Karapınar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Karşılıklı Sevgi ve Saygı
Yaşlılar Haftası ile ilgili sunum gösterisi ile başlayan programın devamında söz alan Davut Yüce, “Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir. Büyüklerimizi sadece özel günlerde değil yılın her gününde hatırlayarak onlarla birlikte olduğumuzu hissettirmeliyiz. Toplumsal yaşamın temel kuralı karşılıklı sevgi ve saygıdır. Toplumumuz bu kural doğrultusunda toplumsal dayanışmayı yaşamın her evresinde edinmiştir” diye konuştu.

Büyüklerimize Sahip Çıkıyoruz
Yüce konuşmasını şu şekilde sonlandırdı; “Yaşlılarımız milletimizin onurudur. Onlara sahip çıkmak ve onlarla ilgilenmek tüm toplumun vatandaşlık görevidir. Büyüklerine sahip çıkan toplumlar medeniyeti yakalamış toplumlardır. Ömrünün büyük bir kısmında topluma ve ülkemize hizmet eden büyüklerimiz yaşlandıkları dönemde her türlü merhameti, sevgi ve saygıyı hak etmektedir. Sakarya’nın çınarları ömrünüze bereket diyorum tüm katılımcıları saygıyla selamlıyorum.”

Sakarya’nın Çınarları
Programın devamında Sakarya’da yaşayan 100 yaş üstü 39 vatandaşa çınar ağacı fidanı hediye edilirken; ‘Sakarya’nın Çınarları: Ömrüne Bereket’ kitabının da tanıtımı yapıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan kitabın misafirlere takdim edilmesi ile devam eden programın sonunda Sakarya’nın Çınarlarını öyküleyen resimler katılımcıların beğenisine sunuldu.