AK Parti Sakarya 74. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi’nde konuşan Başkan Ekrem Yüce, tamamlanan ve devam eden yatırımları anlattı. Başkan Yüce, “Sakarya’yı dünyaya tanıtmaya gönüllü olduk. 29 ayda 300 milyon TL’lik yol yatırımı yaptık. Bisiklette dünyanın sayılı şehirlerinden biri olduk. Tarımsal üretim hamlesi ve endüstriyel kenevir üretiminde örnek sonuçlar elde ettik.” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti Sakarya İl Teşkilatı’nın 74. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Serdivan Kültür ve Kongre Merkezi’nde teşkilat mensuplarının yoğun katılımıyla gerçekleştirilen programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanı İstanbul Temsilcisi Halis Dalkılıç, Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ali İnci, AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, ilçe belediye başkanları, ilçe teşkilat mensupları ve başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Başkan Yüce’den 29 aylık rapor
Programda konuşan Başkan Yüce, Sakarya’yı Türkiye’ye ve dünyaya tanıtacak projelerin bazılarını katılımcılarla paylaştı. Yüce,  göreve geldikleri süre boyunca kent genelinde hayata geçirilen projelerle ilgili bilgi verdi. “Bisiklet Şehri Unvanı” ile birlikte spor alanında kentin yakaladığı ivmeden bahseden Başkan Yüce, 29 ayda 300 milyon TL’lik asfalt ve yol yatırımı yaptıklarını açıkladı. Yüce, ayrıca yeni otoban girişi, tarımsal üretim hamlesi, endüstriyel kenevir üretimi ve eğitim yatırımları hakkında gelinen noktayı anlattı.

“Sakarya’yı dünyaya tanıtmaya gönüllü olduk”
Sakarya’yı dünyaya tanıtmaya ve şehrin çehresini değiştirmeye gönüllü olduklarını ifade eden Başkan Yüce, “Sakarya ve Sakaryalılar için hizmet etmek adına yola çıkmış siz kardeşlerimle birlikte olmak benim azmimi ve şevkimi artırıyor. Malumunuz olduğu üzere hep birlikte el ele verdik ve şehrimizi dünyaya tanıtmaya gayret ediyoruz. Sakarya’nın çehresini değiştirmek için gece-gündüz çalışıyoruz. ‘Sakarya’da Asfaltlanmamış Yol Bırakmayacağız’ sloganıyla yola çıktık ve geçtiğimiz 29 aylık süreçte şehrimizin cadde ve sokaklarında 1 milyon tondan fazla asfaltlama çalışması yaptık. Böylece 300 milyon liraya yaklaşan yatırımla 700 km’yi aşan yol yapmış olduk. Göreve geldiğimizde paydaşlarımızla bir araya gelip yaptığımız planlama dâhilinde tüm ilçelerimizde sırayla bütün cadde ve sokaklarımıza giriyoruz.” dedi.

“Bisiklet sporunda Türkiye düzeyinde başarı elde ettik”
Yüce, bisiklet sporunu yaygınlaştırmak için milyonlarca liralık yatırım yaptıklarından bahsederken, “Biliyorsunuz sporun her alanında sporcularımızı ve takımlarımızı destekliyor, Sakarya’da her türlü sporun yapılabilmesi için gereken teknik altyapıyı sağlamaya çalışıyoruz. Şehrimizin coğrafi ve kültürel yapısına uygun olan bisiklet sporunun yaygınlaştırılması çalışmalarımız çok şükür ki meyvesini verdi. Yaptığımız milyonlarca liralık yatırımlar ve uluslararası organizasyonlar sayesinde bisiklet sporu için sadece Sakarya olarak değil tüm Türkiye’yi kapsayan bir başarıya ulaştık. Uluslararası Bisiklet Federasyonu tarafından verilen ve dünyada sadece çok az sayıda bölge ve şehrin sahip olduğu ‘Bisiklet Şehri’ unvanını almaya resmen hak kazandık.”  diye konuştu.

Yeni Otoban Girişi ve tarımsal üretim hamlesi
Başkan Yüce, Sakarya’ya kazandıracakları yeni otoban girişiyle ticaret ve uylaşım ağına büyük katkı sunacaklarını belirterek, “Sakarya’mıza yakışan ve daha pratik çözümler sunan alternatif bir otoban girişi yapıyoruz. Böylece şehir içinden şehirlerarası güzergâha hızlı bağlantı, OSB’ler arası bağlantı, tehlike anında kullanılabilecek alternatif bir yola sahip olacağız. Bu proje ile ayrıca Karasu Limanın hinterlandının gelişmesine katkı sağlayacağız. Tarımda Sözleşmeli Üretim Modeli başarılı bir şekilde devam ediyor. Sakarya’nın potansiyeline en uygun ürünün belirliyor; çiftçilerimizi eğitiyor; gerekli teknik ekipmanı sağlıyor; araştırma merkezleri ve üniversiteler eliyle üretimi en iyi şekilde değerlendiriyor ve son olarak pazar ihtiyacını karşılıyoruz. Sakarya Botanik Vadisi her geçen gün bir cennet vadisi olmaya devam ediyor. İçerisindeki 2 milyona yakın bitki, bisiklet yolları, yürüyüş yolları ve sosyal tesislerle şehrimizin yeni gözdesi oluyor.” ifadelerini kullandı.

“Kenevirde örnek sonuçlar elde ediyoruz”
Endüstriyel kenevir üretimi konusunda gelinen noktayı aktaran Başkan Yüce, şehrin doğal potansiyelini en iyi şekilde kullandıklarını kaydederek, “Yeşil Hazine: Endüstriyel Kenevir çalışmalarında örnek sonuçlar elde ediyoruz. Mucizevi bitki kenevir üretimiyle yüzlerce üretim alanına sahip bitkiyi en kazançlı ve sağlıklı şekliyle değerlendiriyoruz. Çiftçilerimiz için yeni bir üretim alanı açıyoruz. Ağaç gurubu süs bitkileri konusunda Türkiye üretiminin 3’te 1’ine sahip olan şehrimizin bu potansiyelini en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Uluslararası fuar organizasyonları, pazar araştırmaları, kaliteli üretimle ve ihracatla uluslararası pazarda yerimizi alıyoruz. Sapanca Yanık İç ve Dış Mekân Süs Bitkileri Üretim Merkezinde şehrimizde üretilen ürünleri tüketiciyle buluşturuyoruz.” dedi.

“İmam Hatip Okuluyla şehir bilim merkezine kavuşacak”
Adapazarı şehir merkezinde inşa edilen İmam Hatip Lisesi’nin inşaatında sona gelindiğini belirten Yüce, “48 Derslikli İmam Hatip Okulu ve Konferans Salonuyla şehrimiz yeni bilim merkezine kavuşmuş olacak. Binanın kaba inşaatı bitti. İnce inşaattan sonra eğitim camiamızın ellerinde güçlü Türkiye’nin yarınlarını yetiştirecek. Karaman Engelsiz Millet Bahçesi Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor. Millet Bahçemiz deprem sonrası yerleşime açılan Karaman bölgesindeki sosyal ihtiyaca cevap veriyor. Aynı zamanda şehrimizde sakin engelli kardeşlerimize tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir sosyal yaşam alanı sunuyor.” diye konuştu.