“Sakarya uluslararası öğrencilerin tercih ettiği bir şehirdir”

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu tarafından video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen 6. Uluslararası Öğrenci Sempozyumuna katıldı. Açılış konuşmalarını UDEF Başkanı Dr. Mehmet Ali Bolat’ın gerçekleştirdiği programda Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Köksal Toptan, Türkiye Senegal Büyükelçisi Prof. Dr. Ahmet Kavas, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Savaşan yer aldı. Sempozyumun hayırlı olmasını temenni eden Başkan Ekrem Yüce, uluslararası öğrencilerin tercih etttiği şehirlerden birinin de Sakarya olduğunun altını çizdi.

Bilgi ve eğitimin önemi
Konuşmalarına İslamiyet’in eğitime verdiği öneme dikkat çekerek başlayan Başkan Ekrem Yüce, “Bizler bilgi ve eğitimin önemini  “Çin’de de olsa ilmi arayınız. Çünkü ilim öğrenmek her Müslümana farzdır. Melekler, yaptıkları işten hoşlandıkları ilim talebeleri için kanatlarını yere sererler.” sözleriyle dile getiren bir Peygamber’in ümmetiyiz. Bizim kültürümüz; yüzyıllar boyunca ilim uğruna fedakârlık eden âlimlerin eserleriyle, çalışmalarıyla ilmek ilmek dokunmuş bir kültürdür. Biz, bize bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olmayı Hz. Ali’den öğrendik. İlim uğruna ailesini, evini, şehrini ve hatta ülkesini bırakıp yollara düşmek hicrettir. Bu uğurda yola çıkan kişinin her adımının sevap olduğuna, insanlık için atıldığına inanırız.”

Sakarya dünyanın minyatürü bir şehirdir
Sempozyumda yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Başkan Ekrem Yüce, “Biliyorsunuz Sakarya kozmopolit bir şehir. Balkanlardan, Karadeniz’den, Anadolu’dan, Türki Cumhuriyetlerden hâsılı dünyanın her yerinden ve her kültürden insan yaşıyor burada. O yüzden ben buraya dünyanın bir minyatürü diyorum. Her kültür bir diğeriyle birlikte kendi özelliklerini yaşayabiliyor burada. Biz farklı kültürlerden misafirlere alışkınız. Hatta çok severiz. Bu vesileyle yurt dışından gelip ülkemizde eğitim alan misafirlerimize de selamlarımı göndermek, bir kere daha hoş geldiniz demek istiyorum.”

Hayırlara vesile olsun
“Üniversite eğitimi, bilindiği gibi cihanşümul bir yapıdadır. Bilimsel ilerleme bir millete ya da bir bölgeye özgü değil, tüm insanlığın ilerlemesidir.  Bu itibarla bilimsel uğraşlarda, ilim yolunda millet, din veya dil ayrımı yoktur. Bilgiye sahip olan bu bilgisini insanlığın yararı için kullandığı müddetçe başımızın üzerinde yeri vardır. Bilimsel çalışmalar ve insanlığın geleceği adına yürütülen projeler için atılan her adımın desteklenmesi gerektiğine inanıyorum.  Bu uğurda gerekli duyulan ihtiyaçların karşılanması için hem temsil ettiğim kurumun hem de şahsımın her türlü desteği vermeye açık olduğunu bilmenizi isterim. Bu vesileyle 6. Uluslararası Öğrenci Sempozyumunun hayırlara vesile olmasını diliyorum.”