Büyükşehir inşa çalışmaları başlatılan Sakarya Ticaret Merkezi projesini tanıttı. Başkan Yüce, “Şehrimizin sembolü haline gelecek Ticaret Merkezinde toplamda 88 adet ofis ve iş yeri bulunacak. Ofislerimizin bir kısmının satışını gerçekleştirdik. İnşallah belirli dönemlerde yapılacak ihale ve satışlarla diğer ofislerimiz de sahipleriyle buluşacak. Hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi SEAH karşısında inşa çalışmalarını başlattığı Ticaret Merkezi projesini tanıttı. Afet Koordinasyon Merkezi önünde Adnan Menderes Caddesi üzerinde yer alacak merkezin tanıtım programında Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin yanı sıra AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, SATSO Meclis Başkanı Talip Kuriş, SESOB Başkanı Hasan Alişan, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları, meclis üyeleri, Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem ve muhtarlar, iş insanları ve davetliler yer aldı. Genel Sekreter Yardımcısı Ali Oktar, projenin detaylarına ilişkin katılımcılara bilgiler aktarırken, program alanına kurulan minyatür ile de projeye dair merak edilenler cevap buldu.

88 işyeri ve ofis
Tanıtım programına katılan herkese teşekkür ederek sözlerine başlayan Başkan Ekrem Yüce, Sakarya Ticaret Merkezinin şehrin ticari hayatına yeni bir soluk kazandıracağını belirterek, “Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin gelişimi ve hemşerilerimizin günlük konforlarını artırmak için yeni projeler üretmeye devam ediyoruz. İnanıyorum ki Sakarya Ticaret Merkezi, şehrimizin sembolü haline gelecek. Ticaret Merkezinde toplamda 88 adet ofis ve iş yeri bulunacak. Ofislerimizin bir kısmının satışını gerçekleştirdik. İnşallah belirli dönemlerde yapılacak ihale ve satışlarla diğer ofislerimiz de sahipleriyle buluşacak. Hayırlı olsun.”

Çevre dostu
“Sakarya Ticaret Merkezini şehrimizin ekonomisine katkı sağlayacak ve hemşerilerimizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir yaşam kompleksi olarak tasarladık. Çevre dostu yapısı, modern ve ikonik mimari tasarımıyla şehrimizin estetik anlayışına yeni bir boyut getireceğiz. Mimari yapısı sayesinde gürültü ve yoğunluğu minimuma indireceğiz. Hemşerilerimize şehrimizin merkezinde mükemmel bir lokasyonda alışveriş, dinleme yerleri, dükkân ve ofis imkânları sunacağız. Merkezimizin bahçesi ve açık alanlarıyla şehrimize yeni bir meydan kazandıracak, sağlık çalışanlarımıza, hasta yakınlarımıza ve Sakaryalılara büyük kolaylık sağlayacağız.

İhtiyaçlar tek merkezden karşılanacak
Başkan Yüce, Sakarya Ticaret Merkezinin şehrin en işlek ve sağlık turizminin oldukça yoğun olduğu bir bölgede yeni bir yaşam alanı olacağını dile getirdi. Yüce, alımlarda gerekli kolaylıkları sağlayacaklarını, vadeler noktasında gerekli iyileştirmeleri yapacaklarını belirterek, “Üreticimize ve esnafımıza uygun fiyatlı, konum avantajlı ve uzun ömürlü işyeri imkânı sağlanmış olacak.  Bunların yanında hemşerilerimiz için dekoratif ve modern bir teras inşa ediyoruz. Hem iş dünyasına hem de hemşerilerimize; şehir merkezinde verimli iş toplantılarının yürütülebileceği, geniş bir açıdan Sakarya’nın izlenebileceği, lezzetli yemeklerin tüketilebileceği, çay ve kahve eşliğinde sohbet edilebileceği bir imkân sunuyoruz.”

Parklanma sorunu çözülecek
Yüce, “Bölgenin en önemli sorunlarından biri olan otopark meselesine de çözüm sunacağız. Sağlık çalışanlarımızın, hasta yakınlarımızın, iş merkezi çalışanlarının, müşterilerin, çevre esnaflarımızın ve hemşehrilerimizin kullanabileceği otopark imkânı ile bölgedeki park sorununa bir alternatif sağlayacağız. Böylece trafik yoğunluğuna çözüm sunacağız.” dedi. Başkan Yüce, afet bölgelerine destek için duyarlılık gösteren tüm Sakaryalılara teşekkür ederek, acıların tekrar yaşanmamasını temenni etti.