Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonuyla, şehirde gürültülü alanların tespiti için Sakarya Gürültü Haritası hazırlandı. Recep Karamehmetoğlu, “Hazırlanan gürültü haritası kapsamında eylem planını 2018 yılı içerisinde açıklayacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonuyla şehirde gürültülü alanların tespiti için “Sakarya Gürültü Haritası” hazırlandı. Daire Başkanı Recep Karamehmetoğlu, hazırlanan haritalar kapsamında Sakarya Gürültü Eylem Planı’nın 2018 yılı içerisinde açıklanacağını belirtti.

Gerekli tedbirler alınıyor
Gürültü kirliliğinin insan sağlığını olumsuz yönde etkilediğini dile getiren Recep Karamehmetoğlu, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 2006 yılında aldığımız yetkiyle çevresel gürültüye yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda uzman teknik ekiplerimiz kent genelinde faaliyet gösteren endüstri tesislerine, şantiye faaliyetlerine ve eğlence yerlerine yönelik kontrol ve denetimlerini titizlikle yürütüyor. Mevzuat çerçevesinde ihlal olan işletmeler hakkında idari yaptırım kararı uyguluyoruz.”

Gürültü yönetim alanları
Gürültü haritaları ile ilgilili bilgiler paylaşan Karamehmetoğlu, “İlimiz genelinde trafik, demiryolu ve endüstri dâhil olmak üzere stratejik gürültü haritaları hazırlandı. Tüm gürültü kaynakları için gündüz, akşam ve gece zaman dilimlerini içeren haritalar elde edildi. Stratejik Gürültü Haritaları doğrultusunda şehrimiz için gürültü yönetim alanları ve sıcak noktalar belirleyeceğiz. Bu alanlarda, gürültü düzeyinin düşürülmesi de dâhil olmak üzere, gürültü ile ilgili sorunları ve etkileriyle baş etmek için teknik önlemler, planlar, etkinlikler ve yaptırımları tespit edecek, daha sonra diğer kurumlar ile gerçekleştirilecek istişarelerin ardından 2018 yılı içerisinde Sakarya Gürültü Eylem Planı’nı hazırlayarak kamuoyu ile paylaşacağız” ifadelerini kullandı.