Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde iş insanları ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla toplanan ve içerisinde su, kuru gıda, temizlik ve giyim malzemesinin yanı sıra 1 tır dolusu saman bulunan 2 tır dolusu yardım, orman yangınlarından zarar gören vatandaşlara ulaştırılması için yola çıktı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde iş insanları ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla toplanan 2 tır dolusu yardım, 1 haftadır devam eden ve Türkiye’nin gündeminde olan orman yangınlarından zarar gören vatandaşlara ulaştırılması için yola çıktı. Demokrasi Meydanı’ndan Mersin ve Antalya’daki Yardım Toplama Merkezlerine doğru yola çıkan tırlarda su, kuru gıda, temizlik ve giyim malzemesinin yanı sıra 1 tır dolusu saman bulunuyor. Yardım Toplama Merkezlerine ulaşacak yardımlar bölgede oluşturulan Afet Koordinasyon Merkezi ekipleri tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Failler bulunacak, hesabı sorulacaktır
Demokrasi Meydanı’nda hayırsever vatandaşlarla birlikte yardım tırlarını uğurlayan Başkan Ekrem Yüce önemli açıklamalarda bulundu. Yüce, “1 haftadır ülkemizin muhtelif noktalarından orman yangınları yükseliyor. Yüreklerimiz yanıyor. Bölgedeki vatandaşlarımızın acılarını derinden yaşıyoruz. Bu acıların ve yangınların bir an evvel durmasını temenni ediyoruz. Bu yangınların sebepleri mutlaka araştırılacaktır ve failleri bulunacaktır. Hainler varsa hesabı sorulacaktır. Bize düşen zarar gören vatandaşlarımıza destek olmaktır. Kardeşliğimizi ve dayanışma duygumuzu pekiştirmektir. Bu kapsamda belediyemizin öncülüğünde iş insanları ve hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla 2 tır dolusu yardım toplandı. Bu tırlar Sakaryalı hemşerilerimizin yardımlarını Mersin ve Antalya’daki Yardım Toplama Merkezlerine ulaştıracak” dedi.

3 araç ve 7 personel afet bölgesinde
Yardımlarını esirgemeyen iş insanlarına ve hayırseverlere teşekkürlerini ifade eden Başkan Yüce, “Sakarya olarak kardeşlerimizin yanındayız. Büyükşehir İtfaiyemizin 3 aracı ve 7 personeli Marmaris ve Manavgat’ta yangın söndürme çalışmalarına destek olmaya devam ediyor. İhtiyaç doğrultusu oluştuğu anda yola çıkmak için diğer ekiplerimizi de göreve hazır şekilde beklemektedir. Biliyorsunuz yanan ciğerlerimizin yeniden oluşturulması adına fidan kampanyaları başlatıldı. Sakarya fidan üretiminin önde gelen şehirlerinden biri olarak üstümüze düşeni fazlasıyla yapacağımızı açıkladık. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak, cennet vatanımızın çeşitli bölgelerinde çıkan yangınlarda, kaybettiğimiz ormanlarımız için ihtiyaç duyulduğu ve istenildiği kadar fidanı yanan yerlere intikal ettirmeye hazırız” açıklamalarında bulundu.