Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi’nde Çocuk-Yazar buluşmaları başladı. SGM’nin ilk konuğu olan Yazar Murat Moroğlu, “Ben şuna inanıyorum, problem çözdükçe özgüveniniz artacak. Problem çözmek sizi geliştirecektir. Her problem içerisinde güzel şeyler için bir fırsat barındırır” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezleri’nde gerçekleştirilen ‘Çocuk-Yazar’ buluşmalarında yeni dönem başladı. Yazar Murat Moroğlu SGM’li miniklerin konuğu oldu. Etkinliğe Aile ve Çocuk Şube Müdürü Murat Kıroğlu ve çok sayıda SGM’li öğrenci katıldı. Programın sonunda Yazar Moroğlu, çocuklar için kitabını imzaladı.

Çocuk kitapları okuyun
Çocuk-Yazar programının ilk konuğu olan Moroğlu, “Tek bir amacım var; ben bu ülkeyi, bu ülkenin çocuklarını çok seviyorum. Çocuklarımızın bu ülkenin üretiminde, bu ülkenin çeşitli spor ya da sanat alanlarında olacağını ümit ediyorum. Bunu istiyorum ve bizim böyle insanlara çok fazla ihtiyacımız var. Çocuklarımızın bu şekilde olmalarının temel yolu da kitaplar. Ben nitelikli çocuk kitaplarını okulla aynı değerde görüyorum. İstiyorum ki çocuklar İyi kitapla, nitelikli kitaplarla buluşsun”  ifadelerinde bulundu.

Hayal kurun ve gerçekleştirin
Konuşmasına devam eden Murat Moroğlu, “Yaklaşık 2 buçuk 3 yıl önce bu ülke de bir araştırma yapılmış. ‘Çocuklara hiç hayal kuruyor musunuz?’ sorusu sorulmuş. Çocukların yüzde 50’si hayal kurmuyorum demiş. Hayal kurmayınca o hayalimize ulaşmak için emek sarf etmiyoruz. Önümüze çıkan engellerle mücadele etmiyoruz. Sonrasında da o hayali gerçekleştirmiyoruz. Onun için hayal kurmak önemli. Önce hayal kurmak, sonra problemlerle uğraşmak ve en sonunda o hayali bazen tek başına, bazen de birileriyle beraber gerçekleştirmem mutlu olmak demektir” diye konuştu.

Her problem içinde fırsat barındırır
Moroğlu, “Lütfen çevrenizi gözlemleyin. İnsanlar size bir şey öğretebilirler özellikle yetişkinler ama ben istiyorum ki siz gözlemleyin ve öyle öğrenirseniz bu öğrendiklerinizi hiç unutmazsınız. Bakarak, duyarak, dokunarak, tadarak ve koklayarak gözlemleyin. Yani bütün duygularınızı kullanarak gözlemleyin ki öğrenme daha anlamlı olsun. Ben şuna inanıyorum, problem çözdükçe özgüveniniz artacak. Problem çözmek sizi geliştirecektir. Her problem içerisinde güzel şeyler için bir fırsat barındırır. Tek yapmamız gereken onu arayıp bulmaktır” dedi.