SASKİ Akademi bünyesinde temelleri atılan mentörlük sistemi çatısı altındaki eğitimler ‘Resmi Yazışma Kuralları ve Elektronik Bilgi Yönetim Sistemi Kullanımı’ eğitimi ile devam etti. İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Güçlü bir kurum olmanın yolu nitelikli ve planlı bir eğitim sistemi izlemekten geçiyor” ifadeleri kullanıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından kurum personellerini hem performans hem de bilgi yönünden daha ileri noktalara taşımak için SASKİ Akademi bünyesinde temelleri atılan ve usta çırak ilişkisini ön plana çıkaran mentörlük sistemi çatısı altındaki eğitimler devam ediyor. Bu kapsamda son olarak kurum mentörleri Mahmut Balta ve Aysel Karataş tarafından 3 saatlik ‘Resmi Yazışma Kuralları ve Elektronik Bilgi Yönetim Sistemi Kullanımı’ konusunda bir eğitim gerçekleştirildi. Ofis Sanat Merkezi’nde (OSM) düzenlenen eğitime kurum çalışanlarından 85 personel katıldı.

Hızlı ve güvenli belge alışverişi
Konu ile ilgili olarak SASKİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Düzenlediğimiz son eğitimle fiziki ve elektronik ortamda kamu kurumları, tüzel ve gerçek kişiler ile yapılan yazışmalar, resmi yazı ile ilgili şekil şartları ve metnin hazırlanmasına kadar uzanan süreç ‘Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik’e uygun bir şekilde personellerimizle paylaşıldı. Eğitimle bilgi ve belge alışverişinin daha sağlıklı, hızlı ve güvenli bir biçimde yürütülmesine katkı sağlamak amaçlandı. Personellerimize yönelik olarak düzenlediğimiz eğitimlerimiz hizmet kalitemizi arttırma noktasında önemli bir yere sahip. Güçlü bir kurum olmanın yolu nitelikli ve planlı bir eğitim sistemi izlemekten geçiyor. Bu anlamda bulunduğumuz noktayı hiçbir zaman için yeterli görmeyecek ve eğitimlerimizi aralıksız sürdürmeye devam edeceğiz.” denildi.