Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliği yapacağı BMX Super Cross Dünya Kupası için geri sayım başladı. Dünyanın yakından takip edeceği şampiyonaya sadece 10 gün kaldı. 23 Ekim’de Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde yarışlar ve festival havasında bir organizasyon başlayacak. Vadide şu anda, internet ve elektrik montajları ile EXPO için çadır kurulumu hazırlıkları yapılıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, dünyanın konuşacağı dev bir organizasyona daha ev sahipliği yapıyor. Büyük şampiyonaların ve kupaların adresi olan, dünyada bisiklet sporunun merkezi haline gelen Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde hazırlıklar sürüyor. Heyecanla beklenen kupaya 10 gün kaldı ve geri sayım başladı.

4 gün dünya yarışı ile 9 gün fuar ve eğlence
23-24 Ekim ile 30-31 Ekim’de “Super Cross Dünya Kupası” yarışının yapılacağı ve bu tarihler arasındaki hafta içinde ise “Türkiye ile Sakarya Cup” yarışlarının yapılacağı BMX yarışları için vadide hummalı bir çalışma yapılıyor. Kupanın süreceği 9 gün boyunca EXPO ve fuarın yapılacağı alanda çadır ve altyapı işlemleri yapılıyor. Ayrıca, vadinin geneline ek olarak elektrik ile internet altyapısı işleniyor. Vadideki fuar alanında 23 Ekim’den itibaren standlar ve çocuklar için oyun alanları kurulacak, festival havası yaşanacak.

“Geri sayım başladı, Sakaryalıları bekliyoruz”
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “UCI tarafından dünyanın sayılı şehirlerine verilen ‘Bisiklet Şehri’ unvanına sahip olan bisiklet sporunda ismini tescilleyen Sakaryamızda yeni bir heyecan başlıyor. BMX’in vadi içindeki zorlu parkurda yapılacak ‘Super Cross Dunya Kupası’ yarışları, Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde heyecanı doruğa çıkaracak. Tüm hazırlıkları yapıyoruz. Dünyadan ve Türkiye’den gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlayıp, bu alanda marka olduğumuzu göstermek istiyoruz. Dünyanın en önemli sporcularının yarışacağı bu kupa için Sakaryalıların şimdiden planlarını yapmasını arzu ederiz. Geri sayımı başlattık, o günü bekliyoruz” denildi.