Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenen Genç Atölye’de dersler başladı. Duygu Yönetimi Dersi’nde öğrencilerle buluşan Ahmet Canan Karakaş, “Nefesimizi doğru kontrol ederek her şeyin üstesinden çok rahat gelebiliriz. Kendimizi her zaman derin ve rahat nefes almaya odaklamalıyız. Bu sayede üzerimizdeki sıkıntılar, vücut fonksiyonları ve yaptığımız işlerde ki kabiliyet yeteneğimiz değişecektir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından bu yıl 3.sü düzenlenen Genç Atölye’de farklı branşlarda gerçekleştirilen ilk hafta eğitimleri devam ediyor. Duygu Yönetimi Dersi’nde öğrencilerle buluşan Ahmet Canan Karakaş, nefes teknikleri üzerine gençlere bilgiler verdi.

Kabiliyet yeteneği artar
Ahmet Canan Karakaş, “Nefesimizi doğru kontrol ederek her şeyin üstesinden çok rahat gelebiliriz. Kendimizi her zaman derin ve rahat nefes almaya odaklamalıyız. Bu sayede üzerimizdeki sıkıntılar, vücut fonksiyonları ve yaptığımız işlerde ki kabiliyet yeteneğimiz değişecektir. Nefesimizi en güzel burundan alarak kontrol edebiliriz. Burundan aldığımız doğru nefes sayesinde vücuttan birçok toksini de atmış oluruz” ifadelerine yer verdi.

Doğru nefes
Karakaş, “Doğru nefes almayı bir alışkanlık haline getirin. Bünyenize göre bir ay sonra veya altı ay sonra farkında olmadan stresinizin daha iyi düzeye geldiğini fark edersiniz. Kendinize her zaman bir iyilik yapın ve nefes alışınızı değiştirin. Ama unutmayın her yöntem ve teknik her insanda aynı etkiyi yaratmaz” sözlerini söyledi.