Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından 7-14 yaş arası çocukları toprak ve doğa ile buluşturmak amacıyla düzenlenen ‘Benim Bahçem’ projesinde minik çiftçiler, ürün ekmek için hazırlıklarına başladı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından çocukları toprak ve doğa ile buluşturmak için düzenlenen ‘Benim Bahçem’ projesi başladı. Yaşayarak Öğrenme Macerapark’ta düzenlenen ve 7-14 yaş arası çocukların katıldığı proje de kayıtlar 6 Mayıs Cumartesi günü sona ermişti. Kayıtlar sonucunda 55 öğrenci toprakla tanıştı. Öğrenciler proje kapsamında yenilebilir ürünlerin hangi aşamalardan geçtiğini öğrenecekler. Katılımcıların ürünlerini alıncaya dek sürecek olan projede kazma tutmayı, kürek sallamayı, çapa yapmayı öğrenen çocukların keyifli anlar yaşadığı gözlemlendi. Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Murat Kıroğlu yaptığı açıklamada; “Çocuklarımız bu proje ile birlikte iş yapabilme kültürünü kazanacaklar. Bunun yanı sıra yetiştirdikleri ürünlerin gelişim aşamalarında gösterecekleri ilgi ile sorumluluk yönleri de gelişmiş olacak” diye konuştu.