Büyükşehir Belediyesi ‘Şehir Senin İçin Yenileniyor’ sloganıyla başlattığı dönüşüm çalışmalarına Milli Egemenlik Caddesi’nde devam ediyor. Etaplar halinde gerçekleştirilecek çalışmada arterin, 1. Geçit’ten Atatürk Bulvarı’na uzanan kısmı sıcak asfaltla buluştu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Şehir Senin İçin Yenileniyor’ sloganıyla şehir merkezi ve 16 ilçe grup yollarında başlatılan dönüşüm çalışmaları Adapazarı Milli Egemenlik Caddesi’nde devam ediyor. İlk olarak arterin 1. Geçit’ten Atatürk Bulvarı’na uzanan bölümünde çalışmaları tamamlayan Büyükşehir, 3 bin metrelik güzergahın tamamını yenileyecek. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanı Haydar Akbulut, şehrin önemli arterlerinden biri olan Milli Egemenlik Caddesi’nki dönüşümü kısa süre içerisinde tamamlayacaklarını söyledi.

Etaplar halinde tamamlanacak
Akbulut, “İlk olarak SASKİ arterde yağmursuyu çalışmalarını tamamladı. Ardından arter hızlı internet anlamına gelen fiber teknolojisi ile buluştu. Daha sonra arterin 1. Geçit’ten Atatürk Bulvarı’na uzanan kısmına asfalt serimi gerçekleştirdik. Şimdi de asfalt atılan bölgelerde bulunan logar kapaklarını yükselteceğiz. Çizgi işlemlerinin ardından arter yeni yüzüne kavuşmuş olacak. Milli Egemenlik Caddesi’ndeki işlemlerimizi etaplar halinde tamamlamış olacağız” diye konuştu.