Melen Botanik Vadisi’nde 15 kilometre uzunluğa sahip olacak bisiklet ve yürüyüş yolunda çalışmaların başladığını duyuran Başkan Ekrem Yüce, “Melen Botanik Vadisi içerisinde bisiklet sürmek, yürüyüş yapmak inşallah hemşehrilerimiz için bir ayrıcalık olacak. Bir tarafımızda Karadeniz’in maviliği, diğer tarafımızda ise bitkilerin güzelliği yer alacak. 15 kilometrelik bisiklet ve yürüyüş yolu inşallah bisiklet ve doğaseverlerin yeni adresi haline gelecek” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Melen Botanik Vadisi içerisinde yer alacak 15 kilometrelik bisiklet ve yürüyüş yolunda çalışmaların başladığını açıkladı. Kocaali, Kaynarca ve Karasu ilçelerini kapsayan 70 kilometre uzunluğa sahip Melen Botanik Vadisi’ne kazandırılacak bisiklet ve yürüyüş yolunun hayırlı olmasını temenni eden Başkan Ekrem Yüce, çalışmaların başladığını ve hızla tamamlanacağını dile getirdi.

Çalışmalar başladı
Atıl vaziyette bulunan 4 bin dekarlık alan üzerinde çok özel bir çalışma gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Ekrem Yüce, “Tıbbi ve aromatik bitkilerin yer aldığı Melen Botanik Vadisi’nde dikimlerimizi yapmış, ilk hasadı gerçekleştirmiştik. Biberiye, lavanta, ıhlamur gibi çeşitli bitkilerin arasında denizin maviliği eşliğinde şimdi bisiklet ve yürüyüş imkanı sunacak yeni bir projeyi bölgeye kazandırıyoruz. Ekiplerimiz çalışmalarına başladı. Hayırlı olsun” dedi.

15 kilometrelik bisiklet ve yürüyüş yolu
Tarımda kalkınmanın yanı sıra bisiklet kültürünün gelişmesine de katkı sunmaya devam ettiklerini ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Ekim ayı içerisinde Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası’na ev sahipliği yapacağız. Şehrimizdeki bisiklet kültürünün gelişmesine katkı sunmak, bisikletli ulaşımı yaygınlaştırmak da önceliklerimiz arasında yer alıyor. Çok şükür bisiklet yollarımızı da her geçen gün arttırıyoruz. Melen Botanik Vadisi içerisinde bisiklet sürmek, yürüyüş yapmak da hemşehrilerimiz için bir ayrıcalık olacak. Bir tarafımızda Karadeniz’in maviliği, diğer tarafımızda ise bitkilerin güzelliği olacak. 15 kilometrelik bisiklet ve yürüyüş yolu inşallah bisiklet ve doğaseverlerin yeni adresi olacak” diye konuştu.