Kurban kesimi belirlenen alanlarda yapılmalı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Yusuf Çelebi, Kurban Bayramı’nda kesim yapılabilecek alanlar konusunda uyarılarda bulundu. Çelebi, “Vatandaşlarımız Valilik ve ilçe belediyelerimizin belirlediği alanlarda kesim yapmalıdır. Sağlık ve çevre koşullarına uyulmayan kesimlerle ilgili gerekli yasal işlemlerler yapılacak. Bu konuda tüm vatandaşlarımızdan hassasiyet bekliyoruz” dedi.

Duyarlılık çağrısı
Çelebi, “Kurban kesimi yapılacak alanlar belirlendi. Hijyen şartlarına uygun olarak bu dini yükümlülüğümüzü yerine getirmeliyiz. Vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için Kurban Bayramı süresince denetimler sürecek. Belirlenen alanlar dışında yapılan kesimler için yasal işlemler uygulanacaktır. Kurban artıkları da ilgili belediyelerimizin temizlik işleri tarafından toplanacak. Atıkların kesim yerlerinin uygun gördüğü yerlere atılması konusunda vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz. Bu vesileyle tüm hemşerilerimizin kurban bayramını tebrik ediyor, mutlu bayramlar diliyorum” dedi.