Kurban Bayramı’nda kesim yapılacak yasal alanlar ile ilgili açıklamalarda bulunan Zabıta Dairesi Başkanı Yusuf Türkhan, “Şehrimizde kurban kesilecek yasal alanlar belirlendi. Gerekli hijyen şartlarına uygun olmayan kamuya açık alanlarda yapılan kesimler gayrı resmi kabul edilecektir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Yusuf Türkhan, Kurban Bayramı’nda kesim yapılabilecek alanlar konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu. Türkhan, “Vatandaşlarımız Valilik, Büyükşehir ve ilçe belediyeleri tarafından belirlenen kesim alanlarında işlemlerini yapmalıdır. Bu konuda tüm hemşerilerimizden duyarlılık bekliyoruz” diye konuştu.

Yasal İşlem Başlatılacak
Türkhan, “Şehrimizin merkezinde ve ilçelerimizde kurban kesimi yapılacak alanlar belirlendi. Gerekli hijyen şartlarına uygun olmayan kamuya açık alanlarla yapılan kesimler gayrı resmi kabul edilecektir. Bu anlamda resmi olmayan alanlarda yapılan kesimler ile ilgili gerekli yasal işlemler başlatılacaktır. Zabıta Teşkilatı olarak bayram süresince görevimizin başında olacağız. Vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması adına denetimlerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Çevre Kirliliğine Dikkat
Kurban atıklarının uygun olan yerlere atılması gerektiğini de ekleyen Türkhan, “Kurban atıkları ilgili belediyelerin belirlediği alanlara atılması gerekmektedir. İlçe belediyelerimizin temizlik işleri görevlerinin başında. Vatandaşlarımızın çevre kirliliği oluşmaması adına bizlere yardımcı olmaları gerekmektedir. Bu anlamda vatandaşlarımızdan da duyarlılık bekliyoruz. Bu vesileyle tüm hemşelerimizin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyoruz” ifadelerini kullandı.